fbpx
Dark Mode Off / On
Bloggutmaning

Världstrombosdagen, vad kan du om tromboser?

Jag kör en bloggutmaning i oktober. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Vad vet jag? En hel del, när jag var nitton är fick jag en: Djup ventrombos vid höger knäveck. Där och då begrep jag inte vad det var, trodde jag hade fått något knas efter träningen dagen innan. Så var inte fallet, utan värken fortsatte i flera dagar tills min mormors svägerska skjutsade mig till akuten. Visade sig efter att läkaren tryckt mig under foten och jag skrek som min sista stund var kommen, att jag skulle göra ett ultraljud. Fick därmed en konstaterad djup ventrombos med allt vad det innebar. Åt blodförtunnande och Waran i 6 månader.

Som gravid 7 månader senare fick jag ta sprutor i form av Fragmin under hela graviditeten.

Det jag vet om tromboser är att de kan vara riktigt allvarligt om man inte får hjälp i tid.

2 Comments

  1. Jag är pinsamt dålig på det egentligen. Tror samtidigt att man lär sig då man står i det. Samtidigt, en stroke har väl de flesta varit i kontakt med, i alla fall att någon känner någon…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: