Jag och Skilla tog en tidig klipptid idag till henne idag. Hon blev verkligen så himla fin, även om hon skakar som ett asplöv när hon fattar var vi är på väg. Desto gladare är hon dock när hon är klar där. Pälsen är ren och nedklippt. Eftersom pudlar inte tappar päls så blir pälsen efter ett tag som på ett får skulle man kunna säga. Det är som ull, så även om jag håller på med pälsen på henne blir det till sist tovor. Så det är en glad tjej som blir av med allt sådant. Finaste gumman!

Har inga andra planer för denna dag, ska fixa fransarna bara och städa lite inför min födelsedag. William är på friluftsdag i Romme, så han har garanterat roligt. Det är lite roligt, friluftsdagar brukar alltid vara runt min födelsedag. Som barn brukade jag få fira min födelsedag på Orsa Grönklitt, var alltid årets kallaste dag och min födelsedag… Längtade alltid hem de där dagarna.

Relaterade etiketter:

20 kommentarer

 1. Skönt för Skilla att få bli av lite päls. Okej. Viste jag inte om pudlar. Att dem inte tappar päls.
  Alltid trevligt att ta hand sig själv lite med ?.
  Okej. Hoppas att William har det trevligt i Romme. Får du lite känslor tillbaka när du gick i skolan runt denna tiden då. Förstår det. Mysigt att komma hem när man är lite frusen.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️?

 2. Så skönt att få Skilla klippt för nog är det enklare att sköta pälsen när den är kort. Miss T blev klippt i går och det är så skönt. Fördelen är ju att hon inte fäller men hon behöver kammas regelbundet för att inte få tovor. Man får ta det onda med det goda helt enkelt.

  1. Åh ja verkligen. Precis som med Skilla då. Blir dock tovor här uppe vintertid talade med hon på trimmat om saken, hon sa att det är snön. Och ja var ska man säga här har vi ju snön ?

 3. Åh så söt hon blev. Påminner lite om Loui när han ska klippas att han är rädd och det kan göra ont i håret. Efteråt är han också glad. Så vi är nog lika djuren med vissa saker. Vad roligt att han är iväg i Romme på friluftsdag. Åh, jag kan förstå att du längtade hem när du var barn och fyllde år när ni hade friluftsdagar

 4. Vad. Jag visste inte att pudlar inte tappar päls. Däremot förstår jag att det är bättre att klippa henne så hon slipper få tovor. Skilla ser verkligen glad på bilden.

 5. Så skönt för Skilla att bli av med sin päls eftersom den växer och tovar ihop sig. Men stackars liten att bli så rädd. När jag var barn såg jag alltid studiedagar som ett nödvändigt ont. Det var inte direkt favoritsysselsättningen men fikat smakade alltid bra. Blir alltid så mycket godare att äta utomhus tycker jag. Men en solig och varm dag är det väl fint på Orsa Grönklitt?

 6. Men vilken sötnos! Skönt att få pälsen fixad ? Min Milan är likadan när jag behövt åka iväg med honom, han avskyr transportburen ? Önskar man kunde prata med dom i det läget? Härligt att fixa fransarna! Är det lashlift eller förlängning du gör? ?

 7. Bloggkompisen Anki har en pudel som liknar din, fast det är en hane och han har brun päls. Personligen tycker jag att både hennes Muffin och din Skilla är betydligt sötare när de är ”långhåriga”. Detta sagt av en som föredrar design före funktion;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa