Klyschigaste rubriken någonsin men ju mer jag tänker på det, finns det ju en sanning i det. Om man inte vågar, hur ska man då vinna? Om man inte står på sig, kommer någon annan stå på dig. Vi lever ju i våra kugghjul, accepterar ofta skit och någonstans bara känner att det är helt rätt. Men har vill verkligen inte längre ta skit, minns ni Grynet? Hon som lärde en hel generation i börja på 2000-talet att stå upp för oss själva.

Livet är kort, kort på det sättet att tiden tar oss genom stora vågor helt utan stopp. Jag vill inte bara sitta i en båt som tar mig bakåt. Jag vill framåt! Jag måste ta mig framåt får att bli glad och må bra. Jag är ingen insekt som människor ska få stampa på, jag är ett liv som har rätten att leva.

Relaterade etiketter:

9 kommentarer

  1. Klart man ska våga för att komma någon vart. Samtidigt ska man vara realist och bara ge sig in på nåt som man är säker på att man kan klara av – fysiskt och psykiskt.

  2. Jag håller med, man måste våga chansa för att vinna. Visst finns risken att man förlorar men om man inte försöker så kan man inte lyckas heller. Jag minns bara Grynet till namn men inte till det hon sa. Jag önskar dig allt gott.

  3. Klart jag minns grynet som lärde oss att stå upp för oss själv. Livet är verkligen för kort för att inte säga stop och stå upp för oss själv. Vilket är viktigare än någonsin just nu. Allt för många tycker sig ha rätten att köra över folk på olika sätt i många situationer. Grynet får komma tillbaks och påminna oss!

  4. Helt rätt inställning – för det stämmer ju, vågar man inte så kan man inte heller vinna något. Och man kommer göra felval då o då, bli ledsen, sviken o allt det negativa – men det är ju livet o om man inte vågar ta det där negativa som kommer då o då o kunna lägga det bakom sig, så kommer heller inte lyckan, harmonin o den inre styrkan komma o när den väl kommer tar den över o är så mycket mer. ❤️

  5. Du har så rätt och jag håller med dig! Man måste våga för att vinna och inte värt att ta någon skit. Omge sig med positivitet och kärlek tänker jag man mår gott av och kapa det negativa energidränerande. Det känner jag att jag mår bättre av. Kloka ord!

  6. Håller helt med dig. Om man inte vågar så kan man inte räkna att komma någon stans. Det kan vara så enkelt som när jag sa till behandlingshemmet att jag behöver hjälp med min ekonomi. Det slutade med att jag fick gode man och är idag så glad att jag sa att jag behövde hjälp. Åh jag älskade Grynet och hennes program.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa