Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Sjukdomar

En natt på sömnlabratorium i Avesta.

Då har jag befunnit mig en natt på Sömnlabratorium i Avesta. Alltså Dalarnas sömnklinik, jag kom till Avesta runt 20:30 igår kväll, och var inne på avdelningen och mitt rum strax efter klockan 21:00. Runt 22:00, fick jag på mig utrustningen och den bestod av: syrgasslangar för näsan, utan syrgas. Sedan registrering för hjärta, puls, ben, mage och lungor. Jag var full med slangar och värst tyckte jag helt klart att det var att ha den där pulsgrejen på fingret hela natten. Ingen var gladare än jag vid 5:55 när jag fick ta av skiten och äta frukost innan jag drog hemåt.

Gällande sömnen var den väl som vanligt, inte helt toppen alltså. Värst tyckte jag som sagt grejen på fingret var. Nu ska jag vänta på svar och det kommer men jag vet inte när, blir spännande att se vad de säger om min sömn. Nu får veta mer om det när jag vet så klart.

14 Comments

 1. Ärligt talat så hade jag aldrig kunnat sova bra med all den utrustningen så hur rättvisande blir då svaret. Bara en tanke men jag förmodar att de vet vad de gör…

 2. Undrar hur bra resultat man får. Har man svårt att sova normalt måste det ju vara hopplöst att delvis sova borta men också att ha en massa utrustning på sig när man skall sova. Med sportklockor får man ju ett hum om sömnen så varför inte utveckla nått liknande för vården. Digitala ”lappar” som bara klistras på utan sladdar

 3. Att sova på sjukhus med slangar och mätinstument borde väl påverka sömnen negativt, tänker jag.
  Hoppas du får den hjälp du behöver!

 4. Jag hade nog aldrig klarat av att sova så. Känns inte som om det skulle bli en helt rättvis bedömning. Hoppas det gick bra i alla fall och vaknade så utvilad det bara går.

 5. Tänka mig att du inte sov så bra där. Det gör man aldrig borta. Tycker inte jag.
  När jag har haft grejen på finger så tycker jag att det gått bra. Men värre med nål infart tycker jag.
  Får se då vad det visar för din sömn då. Spännande ????. Nu är det gjort. Skönt.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️????

 6. Är aningen förvånad att du över huvud taget kunde somna in och sova så många timmar. Det hade jag aldrig klarat av med alla dessa slangar och manicker…

 7. Minns själv när jag sov över på sjukhuset för att kolla upp sömnen. Minns att jag hade en hel del slangar och sådant på mig. Förstår att det var annorlunda. Hoppas du inte behöver vänta allt för länge på svar.

 8. Det är nästan konstigt att man kan sova något alls med mätutrustningen på sig, och på en främmande plats dessutom. Det gör ju inte sömnen bättre iallafall. Hoppas att du får veta något som leder till att din sömn kan bli bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.