Dark Mode Off / On
Lizzla vår mellanpudel Skilla vår mellanpudel

Skilla, Lizzla & att tacksamheten ha människor runt sig som bryr sig.

Jag vet inte hur ord skall kunna beskriva den värme jag mött denna veckan. Hur jag som alltid känt mig obetydlig på jorden, som tänker att jag skadar genom existens fått se alla dessa människor sådana som du bry dig om mig. Att du skrivit till mig, att du skickat hjärtan eller bara lyssnat, att du bett för mig eller att du tänkt på mig och önskat.

Att förlorat Skilla till himlen, där hon är min änglahund i väntan på den dag vi ses igen är det värsta jag upplevt. Att se henne bli överkörd och allt blod, att känna den sorg jag känner. Den önskar jag ingen, aldrig någonsin! Nu har det gått åtta dagar utan dig.

Så är hennes lillasyster här, lilla Lizzla. Hon som sovit hela natten, som bajsat ute hela tre gånger och kissat ute flera gånger med. Jag kallar det inte olyckor när hon kissar inne, inte bajsar heller för hon är en liten bebis. Men däremot berömmer jag henne i massor när hon kissar eller bajsar utomhus och hon ger mig sådan glädje. Ett dygn med dig!

Jag önskar att Skilla fått sitt liv här på jorden, att hon fått leka med Lizzla här I vårat hem. Men jag vet att om min älskade Skilla levt skulle älskade Lizzla bott någonstans, och jag är så glad över henne min lilla Lizzla.

I natt vaknade jag upp av att jag skrek. Jag drömde att Lizzla hoppat ut från vår balkong och låg blodig på marken. Jag vet varför jag drömmer så, jag är livrädd för allting nu efter att Skilla dog. Allt blod, det återkommer i en lop av film i mitt huvud.

Det i sin tur får mig rädd att något ska hända Lizzla, precis som Skilla. Jag var inte rädd när Skilla gjorde saker men men med Lizzla är jag livrädd och måste gång på gång påminna mig om att världen är inte farlig.

Hur som helst är jag trött, skulle verkligen behöva sova ut något jag inte gjort på en hel vecka.

11 Comments

  1. Tror att Lizzla är precis vad du behöver just nu. Sedan förstår jag verkligen att en hund inte kan ersätta en annan men jag tror ändå att Lizzla kan hjälpa dig i sorge- och läkningsprocessen efter Skilla. Stor kram! <3

  2. Det här uttrycket ”i nöden prövas vännen” är väldigt sant. Ofta är det ju så att när man mår riktigt, riktigt dåligt visas det direkt vilka som är riktiga vänner och vilka som man verkligen kan räkna med. Jag har ju följt dig nu och sett hur många som slutit upp kring dig. Känns fint att tänka på.

  3. Men så underbart att du fick chansen till en ny liten gosig pälsboll, ingen kan ersätta den man mist, men de är en stor hjälp och tröst i sorgen.

  4. Fy för såna drömmar de är så hemskt, man är ju helt panikslagen när man vaknar sen, man blir aldrig sig själv känns det som. ta hand om dig och jag vet att hon tittar ner på dig från nangijala <3 kram

  5. Sååå FANTASTISKT att du har en vovve vid din sida igen!! Ditt liv och du som vet vad som passar å funkar för att just DU skall få det livet du förtjänar<3 Att förlorar något så plötsligt är oerhört traumatiskt och min första vovve fick ett förlamad diskbråck som gjorde att beslutet var ett faktum. Husdjur är inte bara ett djur i hemmet… det är ägarnas själ, hjärta och kärlek! Må din lycka vara med dig, många tankar å omtankar till er<33

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: