Dark Mode Off / On
Lizzla vår mellanpudel Skilla vår mellanpudel Sorg & saknad

Skillas aska & lilla Lizzla som sprider glädjen.

Idag när jag kom hem från jobbet möttes jag av brevet jag känt panik för sedan den 15 april när Skilla dog. Där låg det, brevet från Anicura med texten om att Skillas stoft och urna nu finns att hämta. Stoft, ingenting kvar av min bästa vän, min dotter men älskade svarta pälskling. Min lilla Skilla-pilla-plupp-lupp. Min Skilla-frilla! Min fina underbara Skilla. Det gör så fruktansvärt ont i mig att hon är död, och hjärnan förstår inte.

Trots att jag fyllt i försäkringspapper, har avregistrera henne från jordbruksverket och att jag idag betalade för urnan och det som finns kvar av henne så tror min hjärna att hon snart kommer hem. Min hjärna vägrar förstå att hon är död, min hjärna tror att jag är i en mardröm och snart vaknar.

När jag är ensam så ser jag olyckan spelas upp för mina ögon, därav kan jag inte längre vila som tidigare själv. Jag vet att Skilla är död, men hjärnan kan inte acceptera att det hänt. Så här jag känt sedan allt hände, det är som en ridå i mig. Och nu ska jag hämta hennes urna, och hon finns inte mer. Älskade fina Skilla, du är så saknad och fattas mig!

Och mitt i allt detta har jag den underbara lilla Lizzla, glädjespridaren som får mig att skratta mitt i sorgen, som jag så önskar hade fått träffa sin storasyster. Vilket radarpar de skulle varit, även om jag tror Skilla är med oss hela tiden. Det är nämligen så att lilla Lizzla är oroligt trygg, hon leker och far runt. Lärde sig kommandot sitt efter en dag och lyssnar till sitt namn. Hon har varit två dagar på samma dagis som Skilla gick på, och där är hon kavat och leker med de andra hundarna. Det går lätt att lämna henne och även lätt att hämta! Hon blir så glad av att se mig, och lika glad att bli lämnad precis som storasyster Skilla var.

Det är så fint, en trygg liten tjej med fyra tassar på marken som leker och tar plats! Hon påminner om Skilla i mycket, som att hon vill snutta på min öronsnibb och även blicken hon ger mig. Hon är på samma platser som Skilla och gör saker som Skilla gjort, som att dra sig efter soffan och liknande. Det är fint, sådana gånger tänker jag att Skilla är här och leker med Lizzla. Eftersom Lizzla är så trygg med mig, känns det som hon visste från start att med mig skulle hon bli älskad, kanske är det Skilla som berättat det för henne. Jag vill tro att det är så!

Många känslor i det här inlägget, men så är också min själ nu. Fylld av glädje och sorg..

6 Comments

 1. Det var såååå bra att du köpte Lizzla så snart efter Skillas död. Hon gör att det ändå blir lättare för dig att leva med förlusten.
  Visst blev Skilla överkörd av en bil. Hur reagerade bilföraren? Stannade hn, eller smet hn från platsen?

  1. Ja det känns fint. Jo det stämmer hon blev överkörd. Föraren stannade till, men jag var i sådan chock att Björn pratade snabbt med honom. Han drog ganska omgående föraren.

 2. Det tar lång tid att komma över förlusten av en fyrbent vän för de blir som familjemedlemmar. Dessutom var Skillas död bland det mest fruktansvärda man kan uppleva och det sätter sina spår. Vår Miss E fick ju somna in den 22/2 och det är fortfarande en stor sorg. Även om hon blev nästan 15 år och att det var väntat så är saknaden och tomrummet stort. Dock tycker jag det är en stor glädje och lycka att ha Miss T för det fördelar liksom.
  Miss E:s aska fick vi hämta hem redan dagen efter och även om det kändes så ledsamt så blev cirkeln sluten på något vis och hon var hemma igen.
  Så fint att det fungerar bra på hunddagiset och att du har en ny fyrbent vän. Det finns plats för många sådana i våra hjärtan!

  1. Ja det är verkligen så, de är ju en del av familjen. Enligt både pastor, läkare och psykologer så är det samma sorg vid att förlorande av en mänsklig anhörig så det är fint ändå att man ser saken på det sättet numera. <3
   De hör ju hemma i ens hem så självklart är de saknade.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: