Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Lärarprogrammet

Vad jag borde göra.

Idag fick jag svar från studera.nu , stod att jag inte var antagen till litteraturvetenskapen dock låg jag som res 1. Vilket ska betyda reserv 1? Blev väldigt förvånad då jag ringde högskolan och frågat om detta innan och dom sa att ALLA kommer in på litteraturvetenskapen, alltså är det bull shit. Dock gick jag in och kikade efter restplatser och vet ni vad jag se?! JO att den ligger ute som litteraturvetenskapskurser (den är indelad i fyra delkurser 7,5 hp per kurs) ligger ute som RESTPLATSER, jag blev jävligt störd. Av dessa 4 kurser ligger 3 ute och inte fått full grupp. HUR kommer det sig då att jag inte blir antagen till kursen när den söks som i delkurser (har läst kursinfon), med andra ord betyder det att folk som är söker in via de valet kanske blir antagna medans jag som sökte den i tid kanske inte kommer in för jag sökte hela 30 hp kursen. JAG är sur och irriterad. Kom dock in på två stycken lärande och IT kurser i Umeå varav en kommer jag då spela och prova för första gången WOW (world of warcraft?) ska bli jävligt roligt de i alla fall, synd bara att det blir 15 hp tillsammans så jag saknar 15 hp om jag inte kommer in på min reservplats. Sökte massor med restplatser så någon av dom lär jag ju komma in på, samtliga litteraturvetenskap kurser sökte jag också delkurser alltså eftersom jag tänkta att dom andra jävlarna ska fan inte knycka min plats som reserv. Alltså HUR tänker högskolan när dom gör så? Säger stopp för antal elever och om någon tackar nej får jag plats men samtidigt tar dom in folk på reservplatser? Jag kanske har fel men jag finner det väldigt märkvärdigt.
Jag har haft en magkänsla sen studieadministratören mailade mig i november och frågade varför jag inte sökte ped2. På nått vis när hon gjorde de fick jag sån där ”dålig känsla”, jag kunde inte sätta fingret på varför hon mailade och undrade varför jag valde litteraturvetenskapen när hon inte skrivit till min kompis som samma ämne. Jag sa dock som det var att jag inte orkar läsa ped 2 just nu på grund av personliga skäl. Efter de fick jag riktigt dålig magkänsla och inte alls sett det helt säkert att jag skulle komma in, och jag hade rätt. JAG tror inte studieadministratörerna får göra så, MEN jag tror hon blev sur när jag inte läser programmet som dom lagt upp det. Att jag tar en annan väg än dom vill. Att på grund av de så väljer dom att jävlas lite. I alla fall känns det så nu när man ser att alla kurser är ute som restplatser!!! Jag trodde dessutom att dom som sökte på rest alltid hamnade efter dom som sök i rätt tid? Men kanske hade fel?

NÄ ska sluta tråka ut er med detta, är bara så SURIG.

Sonen sover, jag är sjukt sugen på en ostmacka MEN ska hålla mig. Ska strax sova. Känner mig tröttsig. Imorgon tänkte jag börja skriva lite smått på tentan. Kanske man kunde få ihop 2 A4:ra eller nått. Drömtanke kanske.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.