Gynekologi

Cellprovet var helt normalt!

GUUUUD jag skulle kunna hoppa och studsa här. Jag har inga cellförändringar och är helt frisk i mitt underliv! Nu är jag riktigt glad, har gått här i flera veckor och inbillat mig att jag varit dödligt sjuk i cancer eller nått. De var jag nu inte!

Hemskt att vara så här livrädd för sjukdomar egentligen, men jag vill inte dö. Döden skrämmer mig så jävla mycket, cancer är dessutom något som skämmer mig extremt mycket. Antar att det är en effekt av att pappa dog, jag försöker dock inbilla mig de. Att döden skrämmer mig så mycket för att pappa dog innan jag han ha honom speciellt länge hos mig. 9 år med sin pappa är kort tid.

På tal om det blir jag galet jävla arg när folk som får barn tidigt har det som argument mot folk som får barn sent. Det är det sämsta argumentet faktiskt, jag blev gravid som 19 åringen men jag har alltid vetat att livet inte har några garantier det fick jag lära mig den hårda skolan. Bara för att du får barn när du är yngre än 35 finns inga garantier att du kommer leva ett långt och lyckligt liv med ditt barn. Den mamman eller pappa som får barn då kan faktiskt leva längre med sitt barn än du gör… Min pappa dog när han var 39 år gammal i en bilolycka, jag var 9 år bara precis fyllda. Mina småsyskon var 4 och 5 år gamla. Min mamma var 23 när hon fick mig, pappa hade barn sedan innan. Tänk då att livet inte har några garantier, att säga att det är hemskt att vara 20 när dina föräldrar är 60 för dom kommer dö snart? Öh? Hur ofta dör folk idag vid 60 års ålder? Idag lever människor upp till 90 eller 100 år i västvärlden. Vi har betydligt högre levnadsstandard idag samt att våra äldre är mycket piggare. En person som får sitt barn vid 40 och är 60 när barnet är 20 har ändå fått fler år och tid i livet med sitt barn än min pappa fick med mig som dog när han var 39 år…

LIVET har aldrig några garantier, du vet ALDRIG var som sker i nästa sekund. Därför så ska man inte använda argumenten att man kommer leva längre bara för man är ung mamma / pappa. Det vet du inte, du kanske dör imorgon endast 19 år gammal och den du dömde som fick sitt barn vid 40 kanske lever i 60 år till…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: