Vi drog i väg på utflykt idag till Storstupet och Helvetesfallet som ligger lite utanför Orsa när jag ursprungligen kommer ifrån. Riktigt fint var det, tänk att man ska behöva flytta från stället för att uppskatta naturen där. HAHA, visst är det knäppt egentligen? Tog med lite picknick och vi åkte dit. DUM som jag var råkade jag ta med fel objektiv telezoom istället för standards objektivet för nu ser allt skit nära ut fast det var SKIT långt emellan… Lite surt, Björn tog en massa så antar att dom blev bättre även om han har “vanlig” digitalkamera i alla fall vi stod en bit bort och jag var typ skit rädd när Björn gick över hängbron på helvetesfallet. Vid storstupet tänkte jag bara FY fan för dom som åker över där med inlandsbanan dom kan inte vara fullt friska FY fan. Bron var äckligt hög alltså, jag fick svindel och jag stod en bra bit bort. Björn och William drog upp i skogen och bort till bron, dit vågade inte jag. HÖJDRÄDD som jag är. När vi sedan skulle därifrån till Helvetesfallet så fick Björn punka på bilen, först stannade en men då hade han inte rätt skyftnyckel? HETER de så på bilar? Björn brukar alltid ha med en massa verktyg men just idag hade han plockat ur bilen. Däck hade han däremot. Stannade en kvinna hon hade inget heller, så vi började äta picknick, fanns ingen mottagning därute heller. I alla fall så kom det sen en familj från Örebro som var på semester i Orsa som hade RÄTT verktyg. Så där skruvades däcket bort, dock sa Björn att det var okej. Samma däck har setat på bilen sen den köptes 93 så det DÄCKET har hållt jävligt länge! Sen begav vi oss vidare. Efter vi var vid helvetesfallet så åkte vi till min mormor. Fick saft och bullar där, åt lite pratade och njöt av min tid med min underbara mormor. Sen åkte vi mot Mora för att äta på mc donalds där. I alla fall det var UNDER all kritik faktiskt, alltså jag brukar inte klaga på mc donalds, alla vet ju att dom OFTA tar lite tid (tid högst 5 min) men detta var helt sjukt. Jag gick dit och sa att jag skulle ta med maten. Okej, sa hon. Tog betalt och sen, du kan sätta dig och vänta så länge. Jag bara okej? Det stod 2 i kö (annan än min) och sedan var det 10 pers där inne som fått sin mat redan. Satte mig ner och väntade, och väntade och väntade efter mellan 20-30 min när jag rest på mig och börjat gå rätt irriterat runt omkring därinne så kommer hon med min mat. JAG bara, Hmm TACK och gick ut. Alltså 20-30 min på en donken burgare! Sånt brukar man ju få snabbt i alla fall inom 5 min. Måste vara Sveriges dåligaste mc donalds. Minns inte att dom var så där sega förr? Alltså nu har jag inte ätit där på 7 år men då var dom snabba, trevliga och inte alls så där. ANTAR att det är dålig personal där numera eller nått? Kände bara att där vill man ju inte handla igen.

Åkte genom Rättvik och såg lite fin bilar, sen var vi hemma igen. Nu sitter jag här trött och seg. William är med Björn eftersom det är Björns helg. Jag ska gå och lägga mig snart är rätt trött FAKTISKT!

Storstupet

Man kände sig liiiten.

Skulle du våga åka tåg över där?

Tycker det är mycket mäktigt med vatten.

HÖGT eller hur!

Vatten

Punka

MYS med picknick i väntan på bil som kunde hjälpa oss.

2 såna här på vägen ner till Helvetesfallet

Helvetesfallet

Hängbron var inget för mig höjdrädd som jag är.

Vill någon kanske åka lite badmadrass här?

Stockar som stannat kvar i vattnet.

Hemma hos min älskade mormor hittade William en spännande vas.

I Rättvik är det fortfarande CCW (Classic Car Week)
Pilsernbil såg vi först.

Men fanns också en del rätt fina saker.

Bilderna är tagna i farten från bilen.

Mycket fin bil

En dag vill jag äga en egen raggarbil!

Mitt hjärta hoppar när jag ser raggarbilar. Vilken dröm att äga en egen.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: