Lärarprogrammet

Könet sitter i hjärnan.

Jag är född feminist, jag föddes ut i världen som kvinna som helt enkelt gått min egen väg lekt de jag velat leka och varit den jag velat vara.

Hur som helst idag läste jag följande bok “Könet sitter i hjärnan” av Annica Dahlström och jag blev förbannad. Förbannad på hela boken. Boken känns som en spark rak i magen på hela min syn på hur vi skapar kön och framför allt hennes karlhat. Jag vet inte men jag kände bara hur hon framställde killar som slagskämpar och helt olämpade att ha barn. Hon skriver att män som blir låtsas pappor eller ja BONUS pappor alltid måste kämpa mot sin natur att mörda sin nya flickväns barn då det naturligt sett är så att männen vill döda dom barn som inte är hans. Hon skriver också HUR pappor inte kan ta hand om sina barn och att det är därför män som tagit hand om sina barn själva i större utsträckning dödar sina barn. Enligt henne är det också något fel på mammor som väljer att vilja jobba och dela föräldraledigheten. Såna mammor märker man på hennes ton i boken är det något fel och lite av en störning i hjärnan på. Till saken hör är nu att A Dahlström ändå är läkare och professor i den mänskliga hjärnan. Jag tycker då i och med att jag läser och granskar att hon av någon borde tänka sig för i hennes tankegång att anklaga män för att vara födda att slåss (dom män enligt Dalhström som inte gör detta är det fel på och har fått kvinnliga hormoner som jag tolkade boken) det är alltså enligt Dahlström samma sak med små flickor som är mer som pojkar. Något fel på barnen, då dom fått för hög halt av jag tror det stod dopamin från mamma. Jag känner att såna här saker gör att det nu kan rättfärdigas att män får slå kvinnor. Enligt Dahlström bör vi i förskolan och även som mammor kräva att pojkar ska få slåss då detta ligger i deras natur, att vi genom att inte uppmuntra sådana beteenden förminskar pojkarnas värld. Jag undrar vem som förminskar vem. A Dahlström som tycker att män är stereotypa slagskämpar eller att kvinnor är gjorda för att ta hand om hemmet.

JAG är för människans fria vilja att styra sitt eget liv UTAN att bli på tvingad hur man ska vara. Väljer en pappa att vara hemma ska han ha möjlighet att vara det PRECIS på samma sätt som en kvinna sak.

Just ja, får inte glömma det Dahlström skrev om pappor och mammor när dom ser sin lilla bebis le första gången. Enligt henne är alla normala mammor så lyckliga över detta medan OBSERVERA DETTA pappor som känner samma glädje bryter av från mallen och förmodligen har för hög halt kvinnlig hormon…

Jag känner att hennes bullshit kan hon ta och köra upp någonstans där solen aldrig lyser. Björns blick när William föddes glömmer jag aldrig, OM inte pappor känner den glädjen som mammor känner så inte fan vet jag vad det är för lycka som sväller upp i en faders ögon när dom för första gången ser livet dom varit med och skapat.

Pappor älskar sina barn precis lika mycket som mammorna. Sen finns det alltid både MAMMOR och PAPPOR som inte får dom där känslorna men jag skulle inte kalla detta normalitet direkt, utan något ovanligt. Nej hennes bok var det värsta bullshit jag läst.

Länk till boken , där bilden också är lånad ifrån.

6 Comments

 1. Orkade inte ens läsa allt du skrivit, mest för att slippa bli lika förbannad själv 🙂 Titeln lät ju bra iaf, visst sitter det i hjärnan, men det handlar nog snarare om invänjning än om biologi och gener!
  Hörde den boken till skolan på något sätt?
  Det vi fick läsa var ju typ tvärtom.. Handlade ju mycket om att man skulle se neutralt på kön osv.
  Låter som en riktigt manshatande, homosexuell kvinna som skrivit boken! 😛 Och (förhoppningsvis iaf) inte förälder 😛
  malle recently posted..Min nya favorit-

  1. Malle – Den är riktigt provocerande och de tänker jag ta upp på seminariet imorgon. Den är för en kurs som handlar om sex och samlevnad jag undrar (inget jag vet) om dom vill att vi ska bli provocerade så det blir debatt, jag själv känner mig väldigt upprörd. Det sjuka är att hon tycks vara heterosexuell och dessutom har kvinnan 2 barn…

   1. Hm, ja man kan ju hoppas att det är därför ni skulle läsa den iaf! Annars tycker jag det låter som det är lite snedvridning, åt fel håll, på den lärarhögskolan :S
    Det vi fått lära oss är som sagt i stort sett att alla är lika. Man föds med i stort sett samma förutsättningar och sen kan omgivningen vinkla en till olika genus. Och där ska då (som vi fick lära oss) förskolan/skolan komma in och Öppna upp rollerna, så att säga.
    malle recently posted..Min nya favorit-

 2. Jag reagerade också på att den ingår i ert kursmaterial då det uppenbart är en helt galen bok. Jag tänker inte ens läsa den utan dissar det ändå. Har sett några intervjuer med denne Dahlström å blir så förbannad att det ryker ur öronen.
  Nina Ruthström – bloggar från spinnsidan recently posted..Pust

  1. Boken är verkligen provocerande och det ska jag ta upp idag på seminarier, jag hoppas dock och tror att det finns en debatt fråga bakom denna bok.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: