Idag damp den ner Williams allra första skolkatalog. Jag minns min första skolkatalog. Den där man kollade sönder på alla som man var kär i i, vissa sidor var så utslitna så man fick tejpa dom, eller dom man hatade och önskade livet ur med ord som “dö din fitta” osv. Inte kanske världens mognaste språk men jag ansåg ändå att det förtjänade dom. Kanske inte så här efteråt för saker man blev osams över i den där åldern var egentligen bagateller. Ändå hänger väl kanske folks bild av en kvar skulle jag tro. Många tror kanske man är precis samma person idag som då när man var liten och skrev “dö din fitta” i skolkatalogerna. Tur dock att William inte ens kan såna ord och att han är sex år och inte tretton som jag var när jag tittade sönder min skolkatalog. Sen tror jag inte pojkar skriver “dö din fitta” eller skriver elaka saker i sina skolkataloger, jag tror nog och törs nog säga att majoriteten av alla HORA, Fitta och andra ned värderande ord som skrivs kommer av andra tjejer. Visst kan killar skrika hora efter tjejer på stan/byn MEN jag tror att tjejer är dom som skriver “Maja är en hora” på busshållsplatsen. Jag tror också att alla tjejer någon gång fått känna den där blicken som fått en att vilja sjunka genom jorden och försvinna av någon. Jag var inte guds bästa barn som yngre, jag var väl en av dom som folk var jävlig mot som var jävlig tillbaka. Sån där mitt i mellan som stod upp för mig själv och var hatad för de. Jag antar att det står hora på mig i några skolkataloger runt omkring, men jag har gjort desamma mot andra. Jag menar allting går runt liksom, men jag är inte samma tjej idag som jag var då. Idag kommer jag INTE ta att mina framtida elever kallar varandra hora, jag kommer inte vara en av alla dom lärarna som blundar för rykten eller hot i skolan. JAG kommer finnas där för mina elever och i mitt klassrum ska det vara förbjudet med nedsättande ord. Jag vet hur en blick kan döda en elev, och jag har själv varit eleven/tjejen som tjejer ringt till och hotat att döda. Jag är själv tjejen som fick höra ord som DIN JÄVLA HORA efter mig på gatan när jag gick med min lillasyster som då var 2-4 år gammal. Jag har dock aldrig skrikigt hora efter någon, jag har skrivit de i skolkataloger som payback och hämnats på andra sätt som kanske inte alltid varit helt enligt regelboken. Jag är som sagt inte guds bästa barn, jag har brister och gör fel det har jag alltid gjort och kommer alltid göra. Men jag strävar inte efter att bli någon som en felfri jag strävar efter att bli accepterad för den jag är, och det skulle jag nog kunna säga att jag är idag. För jag har krossat folks tankar om mig, jag har gått längre än många andra och ÄVEN om det här inlägget började handla om en skolkatalog så är det ändå där det började. Sjuan med att vara pirrigt kär i fel kille, att förlora oskulden när man är 15 år och det är sommarlov mellan 8an och 9an och att veta att man blir en hora i samhället bara för att man inte bara höll sig till att vara den samhället ville att man skulle vara. För de vi vuxna blundar för det ser alla tonåringar varje dag, det där med att vara HORAN i skolkatalogen. Den som var min hora i skolkatalogen för 10 år sedan är inte det längre, jag har inga elaka tankar om dessa jag har förlåtit dessa som kallade mig hora och gått vidare. Jag tror dessa gjort desamma med mig. Vi är inte samma människor idag någon av oss, och har jag sårat någon så ber jag om ursäkt och ni är också ursäktade för era misstag. Alla är människor att gå runt och hata är inget jag vill göra. Inte igår, inte imorgon och inte idag.

Tur jag har en son som är 6 år som slipper bry sig om tonårs dilemman på ett tag.

4 kommentarer

 1. Jag minns när man fick den första och som du skriver den var verkligen sönder tittad och sönder klottrad.
  Men det var tidigt att få katalogen när man endast är 6 år.
  Hoppas du har en fin måndag?
  Emmy recently posted..Cykelgrind

  1. Emmy – Ja visst var det så 🙂 , jag tror det är så för alla numera, antar att det är för att folk ska komma ihåg varandra 🙂

 2. Längtar tills stordrakens katalog kommer hem! Det dröjer nog någon vecka, för dagis/dagmammorna är med i samma katalog och dom fotades ju för bara någon vecka sedan…Men skolkorten vi fick hem var söta iaf, dock hade hon ett sår i pannan som verkligen lyste rött när fotot togs, men det är väl lite charmigt det också. 😉
  Johanna recently posted..Jahapp

  1. Johanna – De är ju så kul med skolkataloger. Så mysigt att se 😀 .
   Tänk hur glad man blir av att se sina barn på kort 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: