Så nu har jag ringt vårdcentralen och fick tid på tisdag klockan 14.25 blir nog bra. Skrivit på facebook och folk tycks ha såna där så länge dom inte ändrar färg och kliar samt växer ska dom vara ofarliga vilket kändes som jag nog kan lyssna på. Men vill ändå kolla upp liksom.

När jag ändå är inne på sjukdomar. Jag tvingade i mig frukost idag. Jag lovar er att det var hemskt, är det något jag har sjukt svårt för är det just frukost. Dom kväljningar som uppstår är banne mig inte milda. Jag satt med kräkor i halsen och mådde så pyton att det inte fanns ord för det, det här är en av mina “bieffekter” på mina gamla ätstörningar tror jag. Jag minns där runt elva / tolv år hur jag slutade äta frukost en av anledningarna kan ju varit att jag just fick kväljningar men sen också så att inte äta frukost fick mig att gå ner i vikt också, lika som det gick mig att gå ner i vikt på högstadiet när ingen kollade så man gick gick till matsalen.

När jag väntade William fick jag tvinga i mig frukost jag minns hur jävla jobbigt det var att kämpa alla mornar för att få i mig frukost när jag fick kväljningar för varje tugga. Jag gjorde det för hans skull, men när jag började amma så slutade jag igen det var liksom att jag inte orkade kämpa längre. Jag har försökt äta frukost i perioder men det är samma visa varje gång. Jag önskar jag kunde känna det där som andra pratar om “åh va gott med frukost”, det gör jag inte frukost för mig är förknippat med kväljningar och tårar vilket är hemskt.

I alla fall mår jag sjukt illa nu när jag ätit, kanske inte frukost är något för alla?

Föresten blev jag bokad på jobb imorgon 7.30-14.00 rätt soft tid, dels får jag då lite extra pengar och sen känns det bra att få jobba lite. Behöver lite extra till julen (vem gör inte de) . Ska ta och fylla i lite jobb tider nu.

7 kommentarer

 1. vad skönt att du fick en tid så pass snabbt ! Vissa får ju vänta i evigheter så problemen ska lösa sig själva eller så ska personen i fråga nästan avra döende =/

  oki de lät lite mysigt de där =)kram
  Linda – En Vimsig Mamma recently posted..God Natt

  1. Linda – En Vimsig mamma – Ja de känns jätte bra. Går hos privatläkare nu så tror det är därför de går snabbare, annars får ju folk vänta som du säger.
   Ja de var riktigt mysigt 🙂

 2. Tja, allt jag hört är att frukost är det absolut viktigaste målet på hela dagen. Från alla möjliga håll.. (Även viktigt om man vill gå ner i vikt, för att hålla igång förbränningen!)
  Sen funderar jag bara.. har du tänkt något på dina gamla ätstörningar vs bantningen? Kanske har du fortfarande ätstörningar? (Kan inte se vars du skulle behöva gå ner i vikt..) Kanske skulle det va bra med professionell hjälp om upplägg..
  malle recently posted..Kväller

  1. Malle – Ja det kan nog dels bero på de, men tror mest det är det att jag helt enkelt inte kan äta frukost min mage fungerar inte då. Jag vet inte jag mår så sjukt illa liksom :S

   1. Okej… Känner igen lite sen jag gick gymnasiet, kunde som mest få i mig 1-2 små skorpor -tills jag vart gravid 😛 Då släppte det.
    Men kan ju kanske va värt att prova något nytt till frukost.. Kan ju va i princip va som helst, en frukt tex är kanske lite snällare för magen.. Bara man äter Något iaf 🙂
    malle recently posted..Kväller

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: