fbpx
Dark Mode Off / On
Tweenieåldern

Intressant

Läste den här artikeln om vilka skillnader det är mellan landsting när det kommer till övertid. William föddes vecka 40+6, jag har dock alltid vetat när han blev till och enligt det föddes han v40+1 då han kom en dag efter när jag vet att han blev till. Vissa saker kan man ha koll på *S*. I alla fall tycker jag vissa här var sjukt, tycker absolut att vecka 42 ska man sättas igång, man ska inte behöva vänta en dag extra. Det är risker med övertid, efter vecka 42 alltså. Allt mellan v38-42 räknas som “normalt” även om det för vissa gravida på övertid känns som en ett straff. På tal om övertid tycker jag också det är roligt när folk säker, jag födde för tidigt och syftar på v38 eller någon dag innan BF, för mig är inte det förtidigt. Förtidigt för mig är när barnet är prematur… Men ja alla tänker ju olika. Jag tänker inte i alla fall att man föder förtidigt när ett barn är fullgången.

10 Comments

 1. Min dotter är enligt mig och min man född i vecka 40. Men enligt barnmorskan är hon född i vecka 36 vilket enligt dom skulle vara 6 veckor för tidigt. Dom lade till 2 veckor och menade att min naturliga graviditetslängd är 42 veckor, bara för att jag födde mitt första barn i vecka 42, 16 år innan jag fick min yngsta dotter. Ja, min kropp har säkert inte förändrats på 16 år, eller!

  Dom är roliga ibland.

  Ha en skön tisdagskväll!

  1. Va märkligt 😮 . Låter ju väldigt konstigt när dom lägger på så där många veckor :/ , menar det är ju som du säger klart att kroppen förändras på 16 år.

 2. Jag gick 19 dagar över med Alexandra. Här uppe får man gå 21 dagar över..Heeeelt vansinnigt! Dessutom är ju jag i en riskgrupp eftersom jag har högt blodtryck sedan många år,men det tar dom inte hänsyn till. Den sista veckan så får man åka till Sunderbyn varannan dag..16 mil tur och retur 3 dagar i veckan alltså..insane..

  Jag blev igångsatt på dag 19 eftersom fostervattnet var helt borta då. Hade det varit kvar så hade jag inte blivit igångsatt förrän på dag 21.

  Du kan ju bara tänka dig hur uttorkad det stackars barnet var..vansinne verkligen!

  1. Beatrice – Det är helt sjukt, tycker absolut inte man ska få gå över så länge. Max ett par dagar men inte mer. Personligen tycker jag att v42 är sist dagen, det blir alltså 14 dagar över BF inte en dag längre. Menar det finns ju risker med sånt. =(

 3. Har själv aldrig hört någon säga “jag födde för tidigt” och syftar på v38+ Som du säger, från vecka 38 är det helt normalt, då är man fullt gången.. Ska lysnna nogare nästa gång nån pratar om de om hon nämner för tidigt eller inte !=)

  1. MammaBea – Inte? Jag tycker ofta folk säger så, jag födde förtidigt och sen kommer det fram att dom födde någon dag innan BF hehe. Ja lyssna runt, man hör ofta sen hur folk liksom säger “fel” på det där 😉

 4. allt före 37 fullgångna veckor kallas förtidigt född. så går man hela 37 eller 38 veckor så har man en normal graviditet. men jag tycker ändå inte att man ska vänta tills vecka 42 innan man blir igångsätt, jag har inte hört någon som har en positivt bild av att bli gångsatt i vecka 42.

  1. Helena – Ja men att säga att jag har fött förtidigt som vissa gör och mena v38+1 är inte enligt mitt tycke att ha fött förtidigt, barnet är ju fullgången då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: