Dark Mode Off / On
Lärarprogrammet

Snart frisören och skriva rapport?!

På fredag smäller det, då kommer en klippning och färgning äga rum i håret. Känns som jag kommer studsa upp och ner typ. Så himla leds på håret just nu så ska bli skönt med lite pyssel.

Dagen har verkligen gått sjukt fort. Skrev klart en uppgift till mobbning i lärande miljöer I kursen vilket betyder att jag hoppar på tvåan nu direkt också. Har en rapport att göra till datorspel och lärande I också. Har aldrig skrivit en rapport. Känner mig osäker? Hur många sidor omfattar den, är det som att skriva en vanlig uppsats eller är den av enklare variant? Jag gillar inte nya namn på uppgifter, blir väldigt osäker då. Låter så himla stort med RAPPORT. Så studenter där ute hjälp mig!
Sen visst jag kan googla men känns som det är lättare när folk förklarat för en.

Kursen språk och identitet som jag läser just nu är riktigt spännande måste jag berätta också. Vi diskuterade dialekter idag, att vi mer och mer går mot rikssvenskan. Tycker sånt är extremt spännande då jag ÄLSKAR dialekter. Det är något jag saknar så här på nätet att höra hur folk talar, istället föreställer jag mig deras tal och dialekt för att få en bild på deras uttryck och röst. Märkligt egentligen.

Vad talar du för dialekt? Anser du att din dialekt håller på att dö ut? Vad är typiskt att säga där du bor?

2 Comments

  1. Nu var det länge sen jag skrev någon rapport, men jag vill minnas att det är en kortare variant än en uppsats. Men sen beror det ju helt på vad man ska skriva om också, hur långt eller kort man faktiskt Behöver skriva för att få med allt.
    Haha, enligt mig själv har jag ingen dialekt. Men mamma kommenterade min dotters Skelleftemål för något år sen 😛 Det hade ju förstås inte jag hört heller. Men mamma hörde, och ändå bor de bara 8 mil härifrån. Förenkla ord, är väl helt klart standard här. ”Int” istället för inte tex. Och ”o” går att sätta framför vilket ord som helst för att korta ner en mening. Istället för ”Jag har inte ätit” kan man här säga ”Jag har oätit”.
    Maud Olofsson har du säkert hört prata nån gång? Hon är från ett ställe 1 mil från mamma. Så Ungefär så låter det när vi pratar.

    Sv: Ja, det tråkiga var ju bara att grillen inte alls ville samarbeta med oss… så fick köra köttet i stekpanna istället :S

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: