Dark Mode Off / On
Lärarprogrammet

Dubbelmoral och enfärgademänniskor är det värsta jag vet.

På nätet är allting svart eller vitt, jag har sett många exempel på detta. Jag hatar denna enfärgade kultur som råder på nätet. Det finns vissa regler på nätet som du som användare måste förhålla dig till, dessa har jag knäckt under året tänkte delge er dessa.

 1. Det är okej att gå på socialbidrag, du får absolut inte klaga på personer som går på bidrag år ut och år in, det är synd om dessa. Det har själva inte valt det!
  MEN, du som avslutat dina studier, eller blivit arbetslös och under en kort period behöver söka bidrag är en hemsk typ. Du kan inte ha kämpat tillräckligt länge om du inte fått jobb direkt efter du blev uppsagd från jobbet eller studerat. Då kan du inte legat i tillräckligt, fy fan för dig som ens vågar nämna att du tänkt söka bidrag! Bidrag är till för dem som behöver det inte till personer som tänkt ha det som en tillfällig lösning.
 2. Det är alltid rätt läge att skaffa barn. Det är självklart att du kan skaffa barn även om du inte har ett jobb, detta är ett ypperligt tillfälle. Kör hårt skaffa fler! Men observera du får absolut inte vara under tjugofem vid tillfället, för då är du en parasit och samhällsbörda!
 3. Alla föräldrar är bra föräldrar, spela roll om ditt barn får en smäll av dig ibland, de måste ju lära sig eller hur?
 4. Det är alltid underbart att ha barn, det är aldrig jobbigt och den mamma som påstår det är det självklart något fel på. DET skulle hon tänkt på innan hon skaffade barn!
 5. Du får absolut inte ha egna åsikter, sådant tycker vi inte om. Du måste hålla med alla andra! Om du ens vågar avvika är du inte riktigt klok och måste därav straffas rejält, nu ska vi krossa denna parasit som har andra åsikter än oss själva! Jag och endast jag har rätt, rätt, rätt och alla andra har fel, fel, fel!

Listan kan fortsätta in i det oändliga, jag tycker nätets regler är hemska. När man ser barn leka är det ofta ord som ”och då sa du” som vi vuxna gärna vill få bort från barnen, vi vill göra dem till självständiga varelser som kan stå för sina åsikter. Vi vill att barnen ska finna egna idéer och uppmuntrar barn att våga vara annorlunda, att inte alltid hålla med. På nätet ska alla tycka lika och här får du inte ha din egna åsikt. Listan ovan är något jag spyr på, något jag kämpat mig ifrån och vägrar vara, varken i verkligheten eller på nätet. Men jag kan inte låta bli att förfasas över denna äckliga sida av nätet, den sidan som vill ha enfärgade människor och dubbelmoral i varje litet hörn. Jag strävar efter att varje individ ska våga och tycka sina egna saker, inte att någon som tackar och tar emot. Nä nätet är ingen portal för att öppna truten, nätet är en portal för präktiga människor ska sätta kaffet i halsen på oss ”outsiders” som inte går deras snuttisväg i livet.

3 Comments

 1. Jag har aldrig märkt av merparten av det du tog upp. Det enda jag kan känna igen är det där om att skaffa barn, ålder och att det ”är lätt”.
  Sen tror jag att allt är en avspegling på samhället, inte just nätet. Alla som sitter här finns ju på riktigt 😛 Men det är lättare att nå ut till fler. Och för somliga lättare att säga vad man tycker när man inte behöver stå för det (anonymt alltså).

 2. Ja tyvärr är det bara en reflektion av det verkliga livet det som de visar på nätet är det de inte vågar säga och stå för i det verkliga livet så tyvärr återspeglar det en stor del av hur de egentligen är, jag håller med för det irriterar något så fruktansvärt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: