Jag hade ställt in mig på grundskolans tidigare år examen. Men väl i grundskolan på VFUn kändes det inte helt rätt, det var med förskoleklassen och ettorna jag drogs till, första läsinlärningen, språklekar och liknande är helt min grej. Fick få nyss rådet att ta förskollärarexamen istället. Det borde per automatik kännas bra? Men det känns mest förvirrande, en del av mig vill absolut jobba i förskolan men den andra undrar om jag slänger bort 90hp svenska i sjön? På högskolan har jag fått olika info, några säger att jag IOM att läser för en lärarexamen får jobba med min svenska i grundskolan
ändå även om jag tar examen mot förskolan, andra hävdar annorlunda. Hur ska man veta vad som är sant eller inte? Kollade nu på Skolverket och där står det tvär nej, en förskollärare kan aldrig trots ämneskunskaper jobba i skolan. Att slänga bort 90 hp svenska känns korkat. Försökt se vilka högskolor/ universitet som kan ge ut dubbelexamen men tycks inte finnas någon. Dubbelexamen skulle vara det bästa, om det så betyder att jag får läsa 1 termin extra. Någon som kan hjälpa en förvirrad själ?

4 kommentarer

  1. Du kanske har möjligheten att ta ut en dubbelexamen? jag vet många som gjort det fast kanske inte just den kombon förskole och grunlärare men men allt verkar mmöjligt idag och du verkar ha läst en del redan så det ska väl inte va helt hopplöst att få ihop.

    1. Night Flies – Jag tror jag skulle ha rätt till saken, problemet är bara att högskolan Dalarna inte ger ut dubbelexamen så jag vet inte riktigt vart man vänder sig till för annan högskola / universitet för saken. För jag skulle mer en gärna ta ut en dubbelexamen.

  2. I Umeå har man iaf då jag läste kunnat läsa till för att få behörighet till grundskolans tidigare år (vet inte om det va 1-3 eller nåt sånt) då man läst till förskollärare.
    Och från en som läst fel (förskollärare), så tycker jag att du ändå bör göra det du känner att du kommer Trivas med. Oavsett bortkastade högskolepoäng. Jag kastade ju bort 1,5 år på förskollärarprogrammet, men det känns som en smäll jag får ta för att kunna jobba med något jag Verkligen vill istället 🙂

    1. Malle – Kanske ska höra av mig till Umeå då och fråga? Har läst 15 hp där redan nu och då skulle jag ju kunna ta ut dubbel därifrån. Ska ringa på måndag och fråga 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: