Vabb och VFU.

William blev sjuk i natt, vaknade på morgonen med 38 graders feber och Björn kunde inte ta honom på grund av möte hela dagen. Jag hade verkligen panik, tills jag ringde min handledare och helt enkelt frågade om det var okej att ta med William till VFUN, bädda ner honom på soffan i personalrummet och göra lite VFU i alla fall. Det tyckte min handledare var helt okej, så jag tog med William. Placerade honom i soffan och han fick spela DSi, ringde även och sjukanmälde honom till skolan. Stackaren var så besviken de har friluftsdag idag och skulle åka längdskidor runt Stångtjärn men så blev det ju inte för William. Sa dock till dom på skolan att William skulle följa mig till jobbet ifall någon skulle se honom ute och tro att han “skolkat”. Det här är de jobbiga med grundskolebarn för de är ju skolplikt och i och med det är man som förälder skiträdd att någon ska tro att man hittar på att barnet är sjukt, men är man förälder kan man ibland behöva ta med sina barn till jobbet, skolan eller rent av handla fast de är sjuka utan att det är något konstigt med saken.

Hur som helst, sjukdom vare här.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

8 thoughts on “Vabb och VFU.

  • 23 februari, 2012 at 10:15
   Permalink

   Viktkamp – Han är piggare idag och imorgon får han gå till skolan 🙂

   Reply
 • 21 februari, 2012 at 14:59
  Permalink

  Äh herregud, sjukdom innebär väl inte att man har utegångsförbud heller? Tycker det är korkat om nån anmärker på att den Sett någon ute.

  Reply
  • 23 februari, 2012 at 10:14
   Permalink

   Malle – Finns nog många som anmärker på sånt. Hört flera som råkat ut för såna grejer 😮 . Typ ensamstående mammor som tagit med sitt sjuka barn till affären för att handla middag, så har någon sett dom och skvallrat till skolan…

   Reply
 • 21 februari, 2012 at 16:35
  Permalink

  Så bra att du fick ta med honom, hoppas att han blir bättre snart 🙂

  Reply
  • 23 februari, 2012 at 10:12
   Permalink

   Nett – De var jätteskönt. Kändes som man slapp oroa sig ett tag där för vill inte gärna ha dagar hemma.

   Reply
 • 21 februari, 2012 at 18:52
  Permalink

  Hoppas att William kryar på sig fort!
  Ja,tänk så skönt ändå med så stora barn,så att man kan ta med dom till jobb/skola etc. när man inte får eller kan missa! Annat är det med mindre barn,dom kanske inte orkar.

  Jag hade med mig Alexandra en gång på jobbet,hon behövde dock bara vara 1 timma eftersom jag började jobbet 1 timma innan Patrik slutade,och våra arbetsplatser är så nära varandra. Hon hann se lite på en film medans hon väntade på honom. Men lite grinig var hon ju över att jag skulle ta hand om min brukare och inte henne.

  Reply
  • 23 februari, 2012 at 10:16
   Permalink

   Beatrice – Verkligen, det är skönt när man kan fixa det så. Större barn förstår ju mer också varför man inte kanske kan ta hand om dem hela tiden. Hehe roligt där med Alexandra och att hon blev sur, lite typisk ålder 😉 . Känner igen sättet 😉 .

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: