Helt plötsligt ramlade datorspelet Hugo in i huvudet på mig. Vet inte om ni minns de spelet men de var kul. Brukade gå på tv4 på morgonen när jag gick i 4-6an om jag inte minns helt galet. Man kunde ringa in och spela Hugo genom telefonen. På den där tiden hade inte alla dator heller så var ju värsta grejen när man väl spelade Hugo. Vi skaffade dator 1998, mamma fick köpa en genom jobbet har jag för mig. Det var som att komma till himmelen att ha dator hemma och inte endast i skolan. Sen att man satt på modem som lät som en jävla jordbävning för att koppla upp sig är en annan femma, att gå in på nätet varje dag var det inte heller snack om. Ofta var det max en kvart för annars “blockade man linjen”. Det var ett jävla irriterande moment för folk blev skitsura när de ringde och de var upptaget och så sa man suckande “nu är h*n på internet igen”. Jag minns hur mamma brukade ropa “NU får du logga ut för du blockar linjen”, de var svindyrt att sitta på nätet också på den tiden gick flera kronor i minuten, dessutom var de dyrt att ringa till mobiltelefon med så det där var ett dilemma. Tänk att man är så gammal, jag minns till och med hur mamma arg kunde ropa när jag ringde till Anna som bodde i Älvdalen att “NU får du lägga på för du ringer riktsamtal” , det var nämligen dyrare att ringa mellan olika riktnummer! Det här är bara 12-13 år sen men det känns som en helt annan tid, tänk om någon för 12-13 år sedan skulle sagt att man skulle äga mobiltelefoner som kunde koppas upp på nätet, att man skulle kunna äga en slags plattdator (Ipad/surfplattor) och att det skulle komma bredband. På tal om bredband så ansåg de vara lyx när jag skaffade det när jag flyttade till Falun 2003, mina vänner och även mamma ifrågasatte varför man skulle ha bredband de var väl inte lönsamt. HEHE, så här efteråt undrar jag om någon med handen på hjärtat skulle påstå att det inte är lönsamt med bredband? Vi lever i en annan värld absolut, samtidigt minns jag nostalgin i Hugo-spel via telefonen och livet utan dator och mobiler. Hur sjutton överlevde man?!

6 kommentarer

  1. Det kan man undra. Men då visste vi icke bättre. 😛 Ja Hugo. Minns att jag köpte det spelet till datorn sen men det var ju inte riktigt lika kul då. 🙂

    Svar: “Såld” Var en av de tre böckerna jag köpte. Så den ska jag börja med då alltså nu. 🙂 Den tredje boken heter “Hur kunde hon?” Läst den oxå?
    Även fast den är jobbig att gå igenom så ångrar jag ändå inte att jag läste den. Så rekomenderar att du gör det. “Varför gråter inte Emma?” alltså.

  2. Haha så sant! Vi va nog lite tidigare dock 1997 tror jag vi hade nån slags bredband, men då stängde de av det på kvällen för att vi inte skulle sitta hela natten! 😛

    Sv: jo det va första gången. Inte så hemskt som jag trodde 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: