Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Författarens egna ord.

En dubbelsidig människa som jag.

På väg hem från maxi gick jag och tänkte på vilka åsikter jag står för, vad jag känner att det här är jag. Det slog mig då medan andra människor gärna bara skriver utifrån en synvinkel så har jag miljoner synvinklar och åsikter som går isär men ändå bygger ihop mig och mina åsikter. Jag kan ofta lyssna på andras åsikter även om jag inte håller med dem, och jag kan ta in och respektera även om andra har svårt att respektera andra människors åsikter. Jag är därmed ingen forummänniska eftersom jag hatar när folk ska tvinga mig byta åsikter eller blir tokiga på mig för att jag respekterar deras åsikter men vägrar ta till mig dem till sina egna.
Vad gör mig då så dubbelsidig? Jag tänkte göra en lista mest för min egen skull jag senare kan gå tillbaka till och fundera över.

1. Jag hatar vintern och ifrågasätter varje vinter varför jag bor i Sverige, hur kan någon frivilligt bo kvar i detta skitland år ut och år in? På sommaren blir jag tvärt om och älskar Sverige och kan absolut inte begripa hur någon skulle kunna bo i något annat skitland när man kan bo här i världens idyll!
2. Jag stör mig grundligt på folk som pluttinuttar sig med sina karlar, jag blir verkligen: Men gud skaffa ett liv och slut lägg upp massa pluttifnask bilder på facebook/instagram med ert vin och kex, och för guds skull BJUD inte in mig i er sängkammare! Samtidigt väljer jag ändå att stanna på sociala medier och plåga mig själv med detta. Det måste vara något fel i huvudet på mig?!
3. Jag tror inte på att barn ska börja förskolan tidigare än minst 2 års ålder, trots detta så jobbar jag inom skolans värld och har lekpedagogik i utbildning. Men som sagt jag tror småbarn mår bäst av att vara hemma.
4. Jag tycker det är viktigt med självständighet, samtidigt som jag avundas de som är hemmafruar, och gör allt för mannen…
5. Jag kan verkligen störa mig på andra barn, jag kan riktigt känna hur det kryper i mig med andras skrikiga under på affärer. Trots detta har jag barn själv och jobbar med barn och tycker väldigt ofta att barn är otroligt mysiga.
6. Min största skräck är att gifta mig, bara tanken på att bli låst vid en annan människa resten av livet får mig att vilja kräkas. Samtidigt så vet jag att jag aldrig skulle kunna ha fler killar än en, då jag inte har intresset för att ragga runt när jag har någon.
7. Jag drömmer om ett eget hus att fixa och dona i och göra om från grunden. Samtidigt så vet jag att det aldrig skulle funka då jag tycker det är skittrist att underhålla saker som måste göras.
8. Jag vill ha en bil, samtidigt är jag för lat för att leta rätt på en, för snål för att köpa en, och alldeles för ointresserad för att laga den.
9. Jag kan vara så äckligt vuxen i vissa situationer, för att i nästa sekund vara som en surig sexåring och vägra göra något alls.
10. Jag vägrar använda preventivmedel, och är samtidigt emot abort.

Thats me, dubbelsidig och ändå så förbannat jag.

006

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa