Överkänslig mot laktos, i perioder?

För ett par år sedan, insåg jag att jag blev helt knasig i magen av laktosprodukter. Därmed slutade jag med mjölkprodukter och gick över till laktosfritt, INTE låglaktos utan helt laktosfritt. Sedan blev jag bättre och kunde äta laktosprodukter igen så då blev magen “normal” förutom min lökallergi då som påverkade mig negativt tills jag insåg att jag är allergisk och numera undviker lök helt och hållet.

Hur som helst, de senaste veckorna märker jag att kroppen reagerar mot laktos igen. Jag märkte det rejält i torsdags när jag och William fikade på stan och jag tog grädde till daimtårtan. Jag fick AKUT ont i magen och blev inte så trevlig i den om man säger så. Så nu verkar det som kroppen protesterar mot laktos igen, vad beror det på? Förra gången var jag otroligt stressad och det kan jag berätta att jag är igen, kan kroppen då reagera mot laktos så starkt igen för att jag helt enkelt är stressad i kroppen åter igen?

Någon som har koll på detta? Jag antar att det får bli laktosfritt igen för min del, för jag känner att kroppen inte mår speciellt party just nu.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

2 thoughts on “Överkänslig mot laktos, i perioder?

 • 2 september, 2013 at 12:10
  Permalink

  jag har haft precis likadant! jag fick jätteont i magen av laktosprodukter och gick då över till laktosfritt, men nu efter några år har jag testat gå tillbaka till produkter med laktos, och det har funkat ganska bra faktiskt! det beror på lite vad jag ätit tidigare på dagen och sådär, om jag äter laktosprodukter på tom mage så blir det inte roligt :O

  Reply
  • 4 september, 2013 at 21:37
   Permalink

   sara – jag ska prata med min astmasköterska på fredag och se vad hon säger 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: