Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Ätstörningar

God morgon på er!

Idag är det söndag, jag sitter just nu iklädd mysbyxor och en tröja jag hade glömt bort att jag hade. Duktigt gjort av mig?! Hur som helst är den rätt fin och känns helt okej för dagen. Kände mig depp när jag ställde mig på vågen och har stått stilla. Jag vet varför, jag har den fantastiska kvinnoveckan och då går jag alltid upp. Det har jag inte gjort denna vecka så frågan är om det är så att kroppen samlat de jag skulle gått ner i själva kvinnovolymen. Jag får se, borde se resultatet om några dagar, jag hoppas ju på att jag kommit ner till delmål ett då. Det betyder i så fall att jag gått ner 9 kilo på 3 veckor, varav de fyra första var sommarvikt/vätska och inte alls kilon jag kände för att ha från första början. De försvann väldigt omgående ner till vad jag vägt sedan förra hösten och mått skit över. Det jag suktar på nu är vad jag brukar stanna på och där vantrivs jag med. Jag ska sammanlagt gå ner 14 kilo. Nio av dem kan vara tappade här i veckan, om det är så att mensen håller mig fast. Då återstår fem kilon och dem ska jag kämpa bort för allt jag är värd. Jag tror att jag kanske skulle trivas då, egentligen vet jag inte? Min sjuka del av hjärnan kanske skulle vilja gå ner mer typ runt tjugo kilo sammanlagt. Min realistiska hjärna säger att du ska inte svälta ner dig till en vikt du inte ska ha? Min sjuka del av hjärnan är dock den jag känner mig mest bekväm att lyssna till. Det är samma som brukar fått mig till att stoppa fingrar i halsen, eller som drev mig till att sluta äta. Den sjuka delen är den som alltid tar mig till den farliga platsen, varför den driver mig mer än den normala delen av hjärnan vet jag inte? Samtidigt tror jag att sånt här är genetiskt, den där känslan av att inte duga som man är. Känner ni igen er?

20131231-150743.jpg

6 Comments

  1. Beatrice, mamma till Robin och Jennifer – Ja det är nog så. Hur jobbigt det än är. Jag kommer nog aldrig känna att NU är det äntligen hundra procent av något.

 1. Hej! Åh jag vet allt för väl hur du känner dig. 🙁
  Hur man aldrig blir nöjd. Alltid tror man är fel. Ful, fet och fel
  Men Madde, du behöver inte gå ner ett gram till!
  Du är så himla snygg precis som du är. Det låter
  Klyschigt, jag vet. Men det är sant och det är så iaf
  Jag tycker, säkert hur många som helst med mig!
  Hur som helst, jag vill bara påminna dig om hur
  Lätt det är att falla dit på riktigt och bli riktigt sjuk, så ta hand om dig!
  Kram Lena

  1. Lillaleni – Det är hemskt, man känner alltid att man inte duger och hur man bara vill förändra sig själv. Det är hemskt, och det kändes ändå jättebra att du skriver detta för man inser att man inte är ensam även om det känns så. Som man aldrig är nöjd, när alla andra tycks vara det hela tiden. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: