Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Läraryrket

En frånvaro.

Jag har varit frånvarande från bloggandet några dagar. Det beror på att jobbet hade föräldramöte i onsdags och jag då väl hemma bara ville ta det lugnt. Såg ett avsnitt av Orange is the new black och sedan gick jag och la mig. Igår var det friluftsdag på jobbet, arbete som vanligt och sedan på eftermiddagen ett möte. När jag kom hem slängde jag i mig lite sallad för att sedan stressa ner på skolan där William går för föräldramöte. Det var bra, och frågor alltid har togs upp. Lite besviken kan man dock bli på uppslutningen av endast 8 föräldrar. Jag förstår att folk har svårt att komma iväg på föräldramöten, absolut men det är en gång per läsår och man får ändå ny information som är viktig att veta. Det är väl läraren inom mig som reagerar. Jag tänker på att lärarna får ta en av sina kvällar för möten och sen är uppslutningen av föräldrar så få. Det är ju inte direkt så att bara för att man är lärare så tycker man föräldramöten är det absolut roligaste att pyssla med på sina kvällar… Hur som helst, det var bra. Det bjöds på lite mingel och gott, och eftersom jag bantar och endast äter onyttigt en dag i veckan skippade jag saken men jag pratade med föräldrar och lärare istället. Vi blev indelade i grupper och fick spela ett matematikspel och de var positivt. I spelet skulle man dela in, ental, tiotal, hundratal och tusental utefter en tiosiffrigtärning. Den som fick högst tal vann, riktigt kul. William och hans klasskompisar hade spelat det tidigare under dagen, tror det är ett perfekt sätt att befästa detta. Riktigt roligt var det, och en tankenöt dessutom!
Efter föräldramötet samlades alla 4-9 föräldrar och lärare till eleverna i Aulan där vi fick se en film om bedömning, den var bra även om jag kände att jag inte behövt se den. Men jag förstår syftet och tror säkert det var bra att föräldrar i framförallt sexan och nian fick se den. Om ni är intresserade av filmen hittar ni den här på Pedagog Värmland – Betyg så funkar det. När föräldramötet var klart gick jag hem, William hade varit med sin farmor så han kom hem efter en stund. Vi gick och la oss omgående, jag var svintrött och det är jag nu också.

Jag hade tänkt att jag skulle sova middag idag efter jobbet men så blev det inte, jag trodde jag skulle somna under filmmyset med The Host men jag orkade se den. Men nu håller ögonen på att se dubbelt, och William har nog knappast lust att sova även om jag har det så jag får försöka hålla mig vaken en liten stund till.

005

2 Comments

  1. Är man engagerad och intresserad av hur sina barn har det på dagarna så går man på föräldramöte. Fattar inte att folk tar så lätt på det och tycker att man hellre kan syssla med annat. FYYYY!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa