William Tweenieåldern Temafest på Friskolan Mosaik.
Tweenieåldern

Temafest på Friskolan Mosaik.

Idag var det dags för Temafest igen, denna gång då för första gången på mellanstadiet. Det var jättekul och eleverna är ju så duktiga. Williams grupp spelade upp en teater som visade jorden runt på 20 minuter. Eleverna berättade där först om de vilda djur och växter vi har i Sverige. William berättade om älgen, och dennes syfte i ekologin. Alla elever hade även gjort en ekologikarta där det visade hur allt hänger ihop, varför svampar finns. Varför ugglor behövs, de stod beskrivet hur ugglor blir färre under år med mycket snö och de var verkligen jättekul att se. De gick även egenom olika världsdelars ekologisystem, och vi fick höra om bland annat lejon, olika berg och naturen. De är så duktiga, nu är hans skola så att de ställer ganska höga krav på eleverna och det är svårt att få höga betyg där. Men eleverna lär sig också massor och jag sa till Williams farmor medan vi väntade på våra pizzor som vi skulle äta till middag eftersom det blir så sent, vid temafesterna. Att jag är så glad att jag just valde Mosaik åt William. Han passar så bra där, och jag ser hur han utvecklas och trivs, han har vänner och gör sitt bästa. Ibland tänker jag att det nog låter konstigt bland andra föräldrar som ofta är upprörda på sina barns skolor att jag låter så nöjd. Men det är för jag just är nöjd, jag har inget negativt att säga om Williams skolgång, eller skola allt känns perfekt. Jag är inte heller sen med att berätta det för Williams pedagoger att jag är just nöjd med dem, för de förtjänar de att höra.

Nu ska jag sova, morgon börjar målaren här hemma och det är sedan fredag och min korta arbetsdag!

IMG_2295.JPGEtt foto på mig och William, på väg till Orsa i oktober förra året.

4 Comments

  1. Är ju toppen att ni båda är nöjda med skolvalet 🙂 Jag är också nöjd med sonens skola, tycker att personalen där är jättebra! Men man har ju hört olika skräckexempel på andra skolor, brrr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: