Idag gjorde på jobbet föll lusten på att prova måla av min lilla maskot på min nyckelknippa jag har på jobbet. Jag började rita och strax så hade jag en elev som provade gör precis samma bild. Jag minns när jag läste på högskolan att de alltid sa att man ALDRIG ska rita eller måla tillsammans med eleverna då deras inspiration och lust att skapa dör, så fort de ser en vuxens bild. Detta upplever jag inte alls. Snarare utmanar det dem att försöka själva, eleven bredvid mig och sa: Jag ska fortsätta måla en sång här hemma sen. I den andra gruppen fick jag ett helt gäng som sedan gjorde egna ugglor och reaktionen var den samma där. Jag tror på att ge elever tips och idéer ibland, självklart ska eleverna få vara kreaktiva själva men ibland behöver de redskap för att prova nya saker. Denna gång blev det ugglor och eleverna var jätteglada över sina.

Jag har aldrig varit duktig på att måla eller är inte ens speciellt duktig på pyssel och liknade alls. Men ibland försöker jag i alla fall. Som idag.
IMG_3207.JPG

IMG_3209.JPG

IMG_3210.JPG Jag skapade två ugglor en brun och en vit. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: