Dark Mode Off / On
Läraryrket

Godmorgon underbara semesterdag!

022

Underbara fantastiska morgon, det är något speciellt med ledighet under sommaren. Man fågelsång, och solen som lyser in genom sovrumsfönstret. Man vaknar och vet att det är helt okej att sova en liten stund till, att man absolut inte behöver stressa upp utan att man kan ligga kvar i sängen, och kanske till och med somna om. Inga måsten, inget stress, bara massor med här och nu. Att andas in och andas ut, att känna hur kroppen sakta börjar återhämta sig i musklerna som värker och hur huvudet på bara några få sekunden börjar få tillbaka ett lugn. Nu ska jag verkligen andas och ta hand om mig, jag ska se till att ge mig själv den tiden.

Nu blir det snart frukost, jag ska försöka få med William ut på en promenad. Jag tänkte skippa att sminka mig tidigt idag, jag ska ändå fixa mig senare inför lite utgång och mat med kollegorna. Det blev tacobuffe på Liljan i Borlänge men det blir jättebra.

Något jag ska lova mig själv denna sommar är att sluta äta sådant som min kropp inte tål. Jag insåg i höstas att jag har IBS, utan diagnos men alla symptom är så klara och även om jag skulle gå till läkaren skulle dem säga samma sak. Jag har testat mig för gluten och laktos tidigare, det enda som min mage verkligen tål är någon form av LCHF-light. Pasta, potatis, ris och bröd är rena döden för min mage, om man bortser från de råvaror jag är allergisk emot. Jag upplever att mage, huvud och själen mådde bättre när jag uteslöt produkter i höstas, anledningen till att jag sedan tog pasta igen var för att det är så otroligt tråkigt att äta vissa rätter utan pasta. Men nu är det slut på den saken, jag måste tänka på min mage och hälsa.

Nu blir det frukost, sedan ska jag ut på en härlig promenad.

4 Comments

  1. Inte kul med strulig mage 🙁 Trodde själv att jag hade IBS tidigare, var jättejobbigt. Nu har det lugnat sig lite, men jag är försiktig med vad jag äter. Särskilt om jag ska resa iväg någonstans dagen efter. Kan bönpasta funka istället för vanlig pasta?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: