Vad som hänt under påsklovet, att ha ångest.

010En bild från april 2015.

Jag trodde någonstans att jag skulle bloggat mer, varit mer aktiv och kanske mer glad under påsklovet. Istället har jag haft hjärtklappning och svårt att sova, jag har även haft ångest och mycket jobbiga känslor och tankar. Jag har flera nätter legat vaken till efter klockan 01:00 och trott att nu dör jag, känt hur mitt hjärta slagit extremt fort och verkligen trott att en hjärtinfarkt varit nära. Jag mår illa och har haft huvudvärk en del.

Var till blodmottagningen på koll i tisdags. Där visade det sig att mitt ferritin-värde var låg i somras. Jag undrar därmed om jag har lågt fortfarande, det får visa sig. Om det är så fallet är kanske det är en förklaring till min nedstämdhet och ångest. Jag är så trött också, galet trött. Det har känts hopplöst med vetskapen om allt och det är jobbigt, och tråkigt. Det känns heller inte speciellt kul att skriva detta, för jag låter som en gnällig människa men så är inte fallet.

I fredags hämtade jag Björn i Grycksbo ute hos Danne, det var då Leksand hade vunnit så det var glädje i bilen. Det fick ni ju även bild på, igår så skjutsade jag ut Björn till Kniva då han skulle fixa med limousinen. William ringde sin farfar och bad om att få sova där, helt eget bestämt. Björn ville ha skjuts till Bojsen då han skulle träffa Joel där. Så jag plockade upp Björn, Joel och Danne och dessa två syskons morbror. Danne skulle hem så skjutsade ut honom till Grycksbo. Sen åkte vi tillbaka mot stan, vi var hungriga så bestämde oss för att äta pizza. Tanken var en pizza och sedan skulle jag åka hem. Men det slutade med att jag stannade ett tag där på pizzerian och sedan skjutsade jag hem Björn. Vi såg på några filmer och sedan sov jag över hos honom. Helt ärligt för att jag inte vågade sova ensam hemma, hjärtat som jag beskriv tidigare. Jag får se vad blodmottagningen säger, fortsätter detta utan förklaring får jag väl gå till vårdcentralen. Björn sa att han tror jag håller på att bli utbränd, och klockorna ringer ju för det för mig med. Jag vet någonstans att det inte är normalt att ha ångest hela tiden, ett hjärta som slår dubbelslag och att få smärtor i ryggen hela tiden.

Jag ska kämpa på, det är inte allt för långt till semestern. Det här ska nog gå bra.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

24 thoughts on “Vad som hänt under påsklovet, att ha ångest.

 • 3 april, 2016 at 21:21
  Permalink

  Åh vad jobbigt att saker är tufft nu. Hoppas det blir bättre snart! <3

  Reply
 • 3 april, 2016 at 21:23
  Permalink

  Hej Madde!
  Jag hoppas att alla värden visar sig vara bra. Jag vill bara tipsa dig om MIMY- mindfulness och Mediyoga,(Sara Emilionie) där bl a andning genom vänster näsborre under ca 5-10 min kan hjälpa kroppen att lugna ner sig. Det har hjälpt mig mycket när jag haft hjärtklappning. Mimy och promenader varje dag har hjälpt mig mycket. Hoppas att det kan vara något som kanske kan hjälpa även dig.

  Reply
  • 4 april, 2016 at 21:18
   Permalink

   Hej! Tack för dessa tips jag ska kolla upp dem! Behövde verkligen detta för har känt mig väldigt stressad på det här. Man blir ju rädd också! Kram!

   Reply
 • 3 april, 2016 at 21:24
  Permalink

  Den sista meningen lät ju ändå hoppfull.Jag tror att pollen ställer till det mer än vi anar.
  Skolan är inte så rolig varken för lärare och elever så visst är det lätt att bränna sig där.Åja,det är ju snart semester med några lov emellan.
  kram

  Reply
  • 3 april, 2016 at 21:57
   Permalink

   Ja det kanske är så, tål inte pollen så skulle kunna vara en anledning.

   Reply
 • 3 april, 2016 at 21:26
  Permalink

  Först vill jag säga att bilden är grymt härlig och skriker lugn. Men sen tycker jag det är väldigt tråkigt att höra att du mår så dåligt. 🙁 vänta inte för länge med att kolla upp det bara och skulle det vara utbrändhet som är på g så är det inte bra att “hålla ut” för länge bara. Ta hand om dig!
  Kattis recently posted..Resetips 2.2 – Rom – ReCafé

  Reply
  • 4 april, 2016 at 21:35
   Permalink

   Tack, den togs när jag mådde ganska bra förra våren. Jag skulle gärna må så där igen. Jag ska se vad provsvaren säger är det helt galet så hoppas jag på att få hjälp.

   Reply
 • 3 april, 2016 at 21:41
  Permalink

  Åh så jobbigt att du känt så och inte fått bloggat så mycket som du velat!!

  Reply
 • 3 april, 2016 at 21:51
  Permalink

  Jobbigt att du mår dåligt, hoppas att det blir bättre snart! Kram <3

  Reply
 • 3 april, 2016 at 22:14
  Permalink

  Men fy så läskigt! Hoppas innerligt att det blir bättre. För en period sen så brukade det där hända mig, men inte så allvarligt dock. Brukar ibland få hjärtklappningar, eller något lättare än det egentligen, förr kunde jag inte sova för jag var så rädd att det skulle hända under natten, det är hemskt 🙁

  Reply
 • 3 april, 2016 at 22:17
  Permalink

  Du blir bättre snart ska du se!

  sv. Ja gör det, det är verkligen superbra! Kan rekommendera att kolla på “Kinjaz”, dem är sååå otroligt bra på att dansa!
  Kram

  Reply
 • 3 april, 2016 at 22:23
  Permalink

  åh vad jobbigt att känna så 🙁 har du också det stressigt på jobbet? tycker läraryrket är såå stressigt, man hinner knappt med allt 🙁

  sv; tack så mycket, det känns kul med egen domän 🙂

  Reply
  • 4 april, 2016 at 21:39
   Permalink

   Ja det är ju så :/. Det är för lite tid med för mycket att göra :/.

   Reply
 • 3 april, 2016 at 23:20
  Permalink

  Usch låter jobbigt de där. Vi kanske ska slå våra huvuden ihop och göra det vi pratade om ?. Skämt o sido vill du prata så finns jag. Men ta det försiktigt och var rädd om dig! ?

  Reply
  • 4 april, 2016 at 21:17
   Permalink

   Kram på dig! Jag tycker det låter som en spännande ide så hade gärna varit med på den :D. Kram!

   Reply
 • 4 april, 2016 at 10:55
  Permalink

  Du verkar ha de kämpigt. Känner igen mig i den där tröttheten, hjärtklappningen. Allt man ville göra med som omöjligt kan bli av. När det blir mycket för mig har det på senare tid dessutom börjat sätta sig i magen, jag får magsmärtor. Jag hade en intensiv episod på ungefär 6 månader när jag bara sov och sov och sov. Magen smärtade och jag trodde att detta var mitt liv. Men idag mår jag mycket bättre 🙂 Jag har varit sjukskriven, försökt göra små positiva saker, röra på mig, umgås med vänner i den mån jag orkat, men framförallt så har jag mest bara väntat ut skiten.

  Reply
  • 4 april, 2016 at 21:37
   Permalink

   Usch det är tufft med sånt. Jag hoppas verkligen på att få hjälp på något vis. Orkar inte må så här och man blir ju rädd dessutom. Verkar dock tyvärr vanligare och vanligare :/.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: