Dark Mode Off / On
Högkänslighet

När den lediga tiden ger ångest.

img_0355

Bild från i vintras.

Jag har galet tråkigt idag. Igår fick jag en jätteångest så tog mig en oplanerad promenad ner på stan och hämtade ett paket. Men nu sitter jag här igen och vet inte vad jag ska göra. Kanske borde jag bara snöra skorna och ta en promenad igen, jag märker ju att när jag går ut blir måendet bättre. Så här är det varje gång jag blir ledig, framförallt sommarledig. Jag får ångest och bli orolig i kroppen, känner att jag inte vet vad jag ska göra med tiden och börjar tänka. Jag avskyr det där, att tänka och fundera. Helt plötsligt är det som att jag fastnar i ett hål av saker jag helst inte vill tänka på. Jag blir som fast i saker jag inte vill tänka på, jag grubblar och får hypokondriska tankar och kommer till tankar om jag är sjuk i diverse åkommor. Det är hemskt! När jag var yngre var det att festa och umgås med vänner som fick mina tankar på andra platser, när jag blev mamma var det William som plockade och dämpade alla sinnesintryck och tankar runt mig. Alla hål som slukar mig och sedan blev det studier och nu jobb. Sen när jag är ledig, när William är hos sin pappa är det som att hjärnan får tiden att tänka och det är skitjobbigt.

Jag hoppas tankarna ska få vila lite en stund nu, jag ska försöka att läsa böcker och stannar upp i mitt tänkande och säger till mig själv att sluta. Det är svårt, jag är inte van vid att säga ifrån till mitt inre men jag måste. Det är nämligen tufft att känna så här.

28 Comments

  1. känner igen mig i det du skriver får också ångest av oplanerad tid, slutar oftast med att jag oftast bara sover då :/

    sv: tror det är jätte bra att rensa dem ibland 🙂

  2. Det är nog lätt hänt att det blir så vid en längre ledighet. Och när man inte har så mycket inplanerat. Då hinner man tänka och fundera på allt man annars inte hinner tänka och fundera på.

  3. Så jobbigt jag vet precis hur det är, känner lite lika idag och det tar på krafterna .som du skriver så brukar det hjälpa att promenera jag har även börjat lyssna på podcast vilket är toppen ?Hoppas tankarna blir bra kramar

  4. Tycker också det är tråkigt att inte göra nånting. Vill att det ska hända saker hela tiden nästan!

  5. Det kan vara bra att ha ”tråkigt” ibland och inte göra något alls 🙂 Då blir det roligare när man väl har något att hitta på.

  6. Jag hade en redig ångerst över förra året då jag gick på min första riktiga semester… blev helt stirrig de 2 sista veckorna innan semestern eftersom jag inte var van vid att ha bestämd semester lol Är en otålig och rastlös själ så att bara ta det lugnt är inte aktuellt, måste ha något att göra eller inplanerat… i år på min andra semester så har jag lite inplanerat men inte så fullt ös medvetslös som förra (bara fullt ös S), insett att det är ändå ganska så gött det där med semester + nu är man ju lite erfaren med det också ;P

  7. Jag blir ikadan! Erik kallar det min semesterkris på existentiell nivå. Vad gör jag när jag inte är lärare? Vem är jag? Så hittills fyller jag dagarna med promenader och utflykter och folk! För att dämpa ångesten.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: