Det finns saker jag tycker mycket om. En sån sak är att få presentkort, det fick jag i tisdags. Ett presentkort på 100 kr som jag kunde använda på Åhléns. Eftersom jag då kände att det vill jag göra hoppade jag av bussen på stan och gick in där. Hittade en Mon Amiekopp och en jättefin korg i mässing. Korgen var på rea och ni vet när man faller i shoppingdjävulens händer och handlar något för att sedan tänka. Vad sjutton ska jag med den här till? Har ni sett när Emil i Lönneberga ska på auktion i Backhorva? Ni vet när han varit grindpojke och tjänat ihop sina egna pengar. När han väl kommer fram på auktionen börjar han bjuda på saker till höger och vänster. Bland annat en kökssoffa, till sist säger en tant ett bud jag vill minnas att hon säger något i stil med ”5 kronor för jag ska ha na”, och Emil säger då ”ÅH hjälp, där hade jag tur. Vad ska jag med en gammal kökssoffa”.

Det är ungefär så där jag kan bli när jag faller offer för shoppingdjävulen, helt plötsligt står jag med något jag inte alls behövde men som jag tyckte var så fint i butiken. Nu återstår det alltså att figurera ut vad jag ska ha i krogen, har fått tips på Instagram på tidningar och filtar så lutar nog åt något sådant. Hade jag varit sådan som handarbetat hade jag ju kunna lagt ner sådant i korgen. Det hade sett väldigt fint och gulligt ut, men känns lite falsk att lägga ett broderi i en korg bara för att andra ska tro att man är så där gulligt pysslig när man inte är det egentligen.

Jag gick in på Hemköp och handlade lite. Ner följde det 4 Donuts till mig och William. Två var alltså, nog för att det är gott med fika men fyra donuts orkar jag då inte proppa i mig. Jag hoppas dock att när jag blir tant så är jag en sådan tant som äter bakelser till frukost och donuts till lunch. Dricker kaffe och tittar ut genom fönstret och beklagar mig över dagens ungdom, samtidigt som jag snackar skit med en vän. Jag tycker faktiskt det verkar rätt rogivande att vara tant och pensionär.

12 kommentarer

 1. Det där är ju typsikt. Särskilt nu vid rea tider. Man passar på att handla en massa som man som sagt egentligen inte ens behöver. De tips du fått från instagram är det jag kört hemma. Har 3 st i 3 olika storlekar. Den största har jag i filtar, den mellan stora är det tidningar och den lilla har jag i hallen och har paraplyer i den.

 2. Ja ibland kommer den där shoppingdjävulen 😉 haha han kommer till mig med 🙂 😉
  Fina saker du köpt 🙂
  Har faktiskt aldrig smakar såna där donouts, men dem ser himla goa ut 😉

  Sv: Tack så mycket<3
  Ska strax ta bilen dit .. 🙂

  Hoppas din dag blir bra*

 3. Hehe jag kan också köpa sådant som jag inte behöver för det kändes rätt då, tssii ibland blir det så bara ohh gott med munkar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa