Dark Mode Off / On
Fika & måltider

Vegansk curry och spenatgryta.

Igår lagade jag en vegansk curry och spenatgryta till middag.

Jag råkade mig på att smaka den medan den stod på spisen och just då var den absolut inte god. Så jag hade redan sagt till Björn och William att det här kanske inte är gott. Men gav grytan en chans och då var den jättegod! Kan absolut rekommendera den. Nedan kommer receptet och detta var jätteenkelt!

Ingredienser:
Fast potatis i valfri mängd.
1 burk med kokosmjölk
1 burk med kikärtor
Valfri mängd med fryst spenat
2 msk curry
2 msk paprikakrydda
2 stycken grönsaksbuljongtärningar
1 gul lök (kan uteslutas)
Persilja (jag tog en på burk).

Så här gör du:

Skala, skiva och koka potatisen tills den blivit lite mjuk.
Om du använder lök stek den lite lätt i rapsolja.
Häll av vattnet och fyll på med fryst spenat, kikärtor och kryddorna
samt buljongen.
Tillsätt sedan kokosmjölken och låt allt koka upp. Smaka av och servera,
William och Björn hade bröd till.

Related Tags:

8 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: