Dark Mode Off / On
Fika & måltider

En bra start på dagen. Havregrynsgröt med blåbär och mandelmjölk.


Det är dags för mig att försöka lära mig äta frukost och framförallt gröt. Jag gillar inte alls smaken av havregrynsgröt men idag testade jag att koka upp gröt och hade i blåbär, mango, kaddemumma och mandelmjölk. Det blev riktigt bra, William var helnöjd! Till detta tog jag en kopp med ljummet vatten med färskpressad citron i.

Vad jag förstått ska detta vara väldigt bra för magen. Jag hoppas det är så, för min IBS-mage behöver verkligen må bra. Håll tummarna för mig!

Related Tags:

36 Comments

 1. Jag är heller inte så förtjust i gröt men jag har läst på mig lite tips för att göra den mer lättätlig, att koka den med mandelmjölk tex och ha maaaassor av toppings på 😉 Hoppas du får en fin dag!

 2. Ja äter typ gröt varje morgon. Lite enformit kanske, men helt okej ändå och det går ju att variera i all oändlighet, testa t.ex. att koka den i mjölk istället för vatten, då blir det som en helt annan gröt 🙂

  SV: Det finns säkert många infallsvinklar i det där, men jag tror tyvärr det är så. Enbart höjda skatter lär inte gynna de som mest behöver det, snarare tvärtom…

 3. Mums, jag älskar havregrynsgröt. Dock är den ju ganska trist om man inte smaksätter den. Brukar ha antingen banan och kanel eller hallon eller något annat gott. 🙂

 4. Hej hej
  Å va länge sen det var jag åt gröt…;)
  Men du vilket fint inlägg du skrev här under…om dina känslor för din son…det trillade en liten tår..
  Jag har iofs njutit av egentid men när jag och min man var på några weekendresor när barnen var små…då ville jag bara hem…huu så jobbigt det var..
  Jag tror det är jätte viktigt att göra som man själv känner..och åren går ju så himla fort så vips vips är han stor och då får du den där egentiden vare sig du vill eller ej..
  Så strunta lugnt i vad alla andra säger… Kram och ha en fortsatt fin vecka!

 5. Jag har också problem med IBS-mage. Jag äter sällan gröt men tycker det är jättegott, jag strör alltid kanel över vilket jag tycker är jättegott. Kram Suss

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: