Idag blev det verkligen en tidig morgon. Jag startade dagen med en kopp med ljummet vatten med pressad citron i. Tog även ett glas med MSM och sedan stoppade jag i lurarna och begav mig ut. Klockan hade inte ens hunnit blivit prick sju.

Finns det något som är så skönt som morgonpromenader? Det är nästan ingen ute, och luften är som friskas just då. Det enda man hör är fågelsång och knastret från skorna, sedan att lyssna på P3 dokumentär om Roskilde var perfekt. Jag gick där i min ensamhet och bara njöt. Lite kallt men ändå skönt när man får upp tempot och kroppens egen värme värmer upp en. Jag gillar hur snön liksom bara blir mindre och mindre nu, det osar liksom vår i luften.

När jag kom hem tog jag mig en dusch. Stod där och ät kroppen värmas upp och piggna till. Jag sminkade mig och var klar tills klockan var 8:30, då gjorde jag en frukost som bestod av havregrynsgröt igen. Samma variant som igår, den smakade så himlans gott i munnen. Perfekt och så får man i sig, frukt och bär samt lite solrosfrön och mandel. En perfekt start på dagen helt enkelt.

Eftersom klockan bara är strax efter nio har jag hela dagen på mig att göra vad jag vill. Solen lyser och jag ska passa på att vika tvätten, diska lite granna och städa. Men sen får dagen ta mig dit den vill. Det är söndag och jag gillar ju söndagar som ni vet, det är liksom en dag man kan lämna något gammalt för att peppa inför något nytt.

24 kommentarer

  1. Vad härligt det låter! 🙂
    Och bra gjort av dig som tog dig ut så tidigt 😉

    Blir en fm promenad för mig 😉

    Hoppas din söndag blir bra 🙂

  2. Låter som en härlig umgås med sig själv stund på morgonen. Jag gick upp 6:30 i morse medans sambon fortfarande sov. Det är så skönt att ha den där stunden för sig själv ibland och som du skriver, sen har man en lång dag kvar. Man vill ju inte sova bort hela dagen..

    1. Åh ja verkligen :D. Skönt när man kan ut och röra sig :D. Visst är det härligt när det väl blir så :D. Äntligen något nytt kan man ju känna 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa