Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Fika & måltider

Fika med Lisa och Alice.

Idag efter blodgivningen och en kort visit i hemmet tog jag bussen ner på stan för att träffa Lisa och lilla Alice på Waynes. Där fikade jag och Lisa, pratade och hade det trevligt. Alice var så klart också med och skrattade och lekte. Så gulligt!

Jag och Lisa spanade på stan medan Alice sov i vagnen och sedan tog jag bussen hemåt. Jag ville inte riskera att gå hem eftersom jag gett blod idag. Björn ringde och skulle ta med William för att volontärinfo på Lugnet. William går ju på Parkour och imorgon är det uppträdande/familjedag på Lugnet. Björn tycker sånt där är kul så då får han engagera sig i det, så gör jag andra föräldraförpliktelser istället. Det är vad som är bra ibland måste jag säga, att kunna dela upp saker.

Hur som helst, idag har jag gett blod som ni vet, är hur glad som helst över att jag mår bra trots blodtappningen. Det är inte alltid jag mår så här prima som jag gör nu. Jag tror helt klart det beror på all hälsokost jag numera äter, samt att jag övergått till helt vegetarisk kost.

Min mage mår så mycket bättre nu. Trodde inte det var möjligt att ha en sån här bra mage. Det känns helt magiskt. Det här är ju ett sätt för mig att få magen att slippa må dåligt, jag har ju IBS som ni vet. Tänk att just vegetarisk kost var vad min mage behövde. Imorgon har jag ätit vegetarisk kost i 4 veckors tid.

Related Tags:

24 Comments

 1. Mysigt med fika på stan med en vän, samt så bra att det är bättre med din mage och att du mår bättre av vegmat =D

 2. Jag har också problem med magen, åt nästan helt veganskt under några månader förut och aldrig mått så bra som jag gjorde då! Jag borde verkligen gå tillbaka till att äta vegetariskt och veganskt!

 3. Så fint av dig att du lämnar blod. Jag hade önskat att jag kunde men jag mår dåligt bara av tanken. Och kan inte ta vanliga blodprover.

 4. En fråga, hur gör Du när Ni fikar på stan, finns det vegetariska alternativ?

  Bra att Du å Björn kan dela upp Er föräldraroll,
  ibland är det bäst att vara två.

  Så kul att höra att Din mage beter sig bättre,
  att slippa orolig mage är ju guld värt.

  1. Jag är lakto-ovo-vegetarian fast försöker utesluta så mycket ägg och mjölk det går också. 🙂
   Som hemma tar jag endast mandelmjölk och ägg blir det endast i kost där jag blir bjuden eller tex på fik. Men äter inte ägg annars, gjorde inte innan heller. Tycker ägg är läskigt precis som kyckling. Har haft fåglar när jag växte upp så känns lite som att äta hund för mig ;).

   Åh ja det är jättebra :).
   Ja verkligen, helt fantastiskt att slippa tänka på att ha en toalett i närheten 24/7 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa