Dark Mode Off / On
Blodgivning & välgörenhet

Dagens finaste gärning, jag har gett mitt blod. 12:e tappningen sedan 2009.

Nu har jag gett blod igen. Detta blev min 12:e blodtappning sedan 2009. Jag var ju lite orolig innan, eftersom jag mått så dåligt efter senaste tappningarna. Men denna gång mådde jag jättebra. Dessutom var mitt värde på otroliga 132, aldrig haft så högt innan. Jag var helnöjd! Tackar absolut ferronol för den saken.

Att ge blod är något jag alltid känt känts rätt. Jag fick inte blod förut då jag haft blodpropp, men som tur var ändras regler ofta. Så även om man blivit nekad för ett halvår sedan är det inte säkert att man blir nekad nästa gång. Det är tyvärr något som många inte vet, utan de tror att nekad en gång betyder nekad för resten av livet. Reglerna förändras hela tiden, så vill du ge håll dig uppdaterad. Snart kanske du får ge!

Satt och blev lite tappad och drack massor av apelsinjuice.

En påse med 0+ blod. Alltså 0 rh positiv, som jag är. Björn och min bror är 0- istället.

Ett litet bandage. Innan jag tog min lilla fika och denna gång blev det en kopp med kaffe och en smörgås.

Min lilla givarpresent. Denna gång en jättefin skål av märket Rörstrand.

14 Comments

  1. åh ingen kan tro ja undersköterska så rysligt rädd för sprutor o klarar inte av att kika på din arm ha ha guud

    1. Tror absolut man kan vara rädd fastän man är uska ;). Jag tyckte också sånt var obehagligt tills jag fick blodpropp och tog blodprover varje morgon i 6 månader ;).
      Sen 2 månader senare började jag med fragmin tills William föddes för att jag haft blodpropp. Så sprutor och blodprov bekommer mig inte längre 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: