Tröttast av dem alla.

Idag är jag riktigt trött, jag skulle nog egentligen bara vilja lägga mig ner och sova bort den här dagen men det kan man inte göra. Jag vet varför jag är trött också, jag väntar på mens. Jag får sån hemsk PMS precis innan mens så jag blir hormonell på en gång. Det värker i brösten, jag mår illa, får ont i nacken och andra muskler. Det kommer som små “enkla” förvärkar inför mensen och sen blir jag låg i humöret. Börjar tänka massor och börjar också ofta städa och rensa saker.

Mens är inte min starka sida, jag vet att jag ska gå igenom ledsamheten först för att sen efter en två dagar med mens bli gladare men istället kombinera dessa två dagar med extrem mensvärk som gör så himla ont att jag tycker förlossningsvärkar var skönare i jämförelse. Sen när det där två dagar är över då börjar också livet komma tillbaka igen. Eftersom jag haft blodpropp så kan jag inte ta saker med hormoner så då lär jag liksom bara genomlida att må sämre just innan mens. Det är alltså ingen rolig vecka just nu.

Vad har ni gjort idag?

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

20 thoughts on “Tröttast av dem alla.

 • 7 juni, 2017 at 21:01
  Permalink

  Tråkigt med mens 🙁 jag är glad att jag bara haft det typ 2ggr på 2 år haha!
  Alice recently posted..Myskväll 

  Reply
 • 7 juni, 2017 at 21:25
  Permalink

  Vad jobbigt att måsta gå igenom det varje månad. Finns det inga läkemedel som kan hjälpa att lindra lite?
  Dema-Gravid i v 35 recently posted..En dag ute.

  Reply
  • 7 juni, 2017 at 21:40
   Permalink

   Nej inte när man haft blodpropp. Men hittade någon hälsokostkräm jag ska beställa tänkte jag. Får se om det funkar 🙂

   Reply
 • 8 juni, 2017 at 01:47
  Permalink

  avskyr sånt där har oxå m¨ått så himla dåligt utav det nu med p spruta så är det tom bättre med humöret så kanske ska pröva?
  hoppas morgondagen blir bättre kramar
  ullie recently posted..Mån eller onsd ja är helt vimsig

  Reply
  • 8 juni, 2017 at 07:02
   Permalink

   Har haft blodpropp så kan inte ta sånt. Även om jag kunnat ta så vill jag inte. Provade innan blodpropp och hade stora blödningar och ännu värre humörsvängningar. Sen efter blodpropp testade jag mini-piller en vecka och blev samma igen. Så då slutade jag helt, får ta minipiller och kopparspiral samt kondom. Men vill inte ha något av sakerna. Sen p-medel som innehåller annat får jag ju inte ta pga risken att få blodpropp igen.

   Reply
 • 8 juni, 2017 at 07:19
  Permalink

  Usch så jobbigt att du har sån stark PMS utan att direkt kunna lindra den, det hade jag i tidigare år men kan som tur är få lite lindring genom hormoner! Hoppas det snart går över!☺
  Kattis recently posted..Trollsländan är galet snabb

  Reply
  • 9 juni, 2017 at 15:14
   Permalink

   Ja det är hemskt :(. Önskar att jag kunde göra något. Googlade och hittade en kräm så ska testa den 🙂

   Reply
 • 12 juni, 2017 at 11:47
  Permalink

  Usch va trist att må så dåligt inför varje mens. =/ Mina bröst blir också ömma. fasar för att ta av bh ibland och alla de gånger som sonen lyckas armbåga mig i dom….hu…
  Jag har läst på menskopp.se facebooksidan tror jag det var att vissa får mindre värk med menskopp. Jag har inte märkt nåt med min men brukar ha lindrig värk. Men den har gjort allt annat med mens hundra gånger lättare. =)

  Reply
  • 12 juni, 2017 at 23:31
   Permalink

   Jag har haft menskopp sen 2005 :). Men för mig har det inte gjort någon skillnad tyvärr :(.

   Reply
   • 13 juni, 2017 at 09:24
    Permalink

    äsh va typiskt =(
    Men tummarna upp för kopp! =)

    Reply
    • 13 juni, 2017 at 12:42
     Permalink

     Ja men sånt är livet :).
     Åh eller hur :). Jag har haft det så länge nu att jag inte ens minns hur det är med annat :-p

     Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: