Dark Mode Off / On
Tweenieåldern

Att vandra i lupinernas rike.

Okej, rubriken må vara en halvsanning, jag vandrade inte I lupinernas rike utan mest kring, men känslan var ändå den samma. Det var nämligen helt galet så många lupiner som befann sig där, på en och samma plats.

Jag gillar hur himlen färgats ljusblå över dessa vackra blommor som kallas ogräs, just här tycks de försöka leva lite längre, men snart är säger det hej då för i år. Jag känner en viss känsla av sorg inför den saken. Det kanske bara är början av juli, men alla vet hur det är med juni, juli och augusti tiden går så mycket snabbare då. Som att man aldrig riktigt får tiden att njuta klart av denna underbara årstid.

Vi åkte till Borlänge för att äta glass på Rommegrillen, det gör vi varje sommar. En liten tradition som Björn började med eftersom han gjort det som barn. Det är mysigt, en påminnelse om att göra något tillsammans då och då.

Glassen jag tog polka och dumle. Blev riktigt gott! Jag håller på att hålla igen egentligen men fuskade med lite glass. Jag tror faktiskt inte att det skadar att fuska lite så och då.

12 Comments

  1. Det var ett par riktigt långlivade lupiner! Har varit så sugen på att fotografera portärtt i ett lupinfält men här har alla hunnt dö innan jag hade möjlighet att göra det, haha 🙂

  2. Åh så fint det är med lupiner! Jag fattar inte riktigt hur det kommer sig att man kallar det ogräs…? Himla mysig tradition det där med glassen också ❤️

    1. Ja verkligen :D. En riktigt favoritsommarblomma, det kallas ogräs för att den inte tillhör den svenska floran eller hur man ska säga. Den sprider sig och tar över från vårt normala ekosystem :). Visst är det en fin liten tradition 😀

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: