Den har byggt bo i mitt huvud, jag kommer aldrig förlåta.

Det finns vissa saker som är oförlåtliga. När dessa oförlåtliga saker väl fastnat i ens huvud, själ eller var det nu befinner sig suddas det aldrig ut. Den bara finns där, jag har funderat en del på den saken. Det här med att vissa kan förlåta allt, eller åtminstone säger att det är så. Kan dessa människor aldrig möts av något oförlåtligt? Kan det vara så att dessa människor aldrig blivit så djupt sårad eller hårt angripen av något att den personen helt enkelt inte vet hur det känns?

Jag vet flera som berättar likt mig om det här oförlåtliga, alla har blivit hårt utsatta för något, en sak som stannar där som ett stor sår som aldrig läker. Hur mycket man än försöker sy ihop detta sår så öppnas trådarna gång på gång. Man förlåter aldrig, jag hör mantrat “Det är du som blir drabbad när du inte förlåter“. Jag vet, det är jag som går med denna känsla och bär den med mig för all framtid. Det är inte förövaren eller förövarna som går runt med ett öppet sår, det är jag. Det är för mig det blöder hela tiden, som får mig att känna en iskall känsla inför dessa människor och som aldrig mer vill träffa eller ha någon kontakt.

Jag känner mig djup besviken, djupt sårad och hatisk. Jag vill inget veta om den som tagit sin kniv och skurit detta djupa sår i mig. Jag vill inget mer se eller känna, ingen falskhet från min sida. Kommer jag någonsin i möte med det här finns det inget som skulle få mig att hälsa. Jag kommer heller inte vara trevlig, det som hänt är oförlåtligt. Det finns människor som orsaker oförlåtliga saker hos andra, man ska vara försiktig med att göra såna saker. Att orsaka sån känsla hos andra är ett evigt öppet sår, vill man ge andra människor sår?

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

16 thoughts on “Den har byggt bo i mitt huvud, jag kommer aldrig förlåta.

 • 26 juli, 2017 at 13:07
  Permalink

  Hög igenkänningsfaktor. Jag är också en person som har svårt att förlåta människor som har gjort eller sagt något elakt. Vill inte ha dessa människor i mitt liv alls.

  Reply
  • 26 juli, 2017 at 22:42
   Permalink

   Kram till dig med, det gör så ont också när någon sårat en så där :(. Det är ett sår som aldrig riktigt läker 🙁

   Reply
 • 26 juli, 2017 at 13:50
  Permalink

  Håller med.. Väldigt svårt att bara glömma och gå vidare. Förlåta kan man men det sitter fortfarande kvar djupt inne..

  Reply
  • 26 juli, 2017 at 23:19
   Permalink

   Ja det är nog det som är hemskt med, saken försvinner aldrig. 🙁

   Reply
  • 26 juli, 2017 at 23:18
   Permalink

   Visst är det så om saken är så enkel att den går att förlåta. Men om man verkligen blivit utsatt för något som jag har så går det inte även om man önskar. Jag önskar det var en kvick-fix men det är inte det 🙁

   Reply
 • 26 juli, 2017 at 15:57
  Permalink

  Men åh <3 <3 Skickar massa kramar till dig <3

  Reply
 • 26 juli, 2017 at 16:27
  Permalink

  Stark och fruktansvärd text, jag undrar vad du varit med om. Jag har aldrig varit med om något oförlåtligt så jag vet inte hur det är, men jag förstår att det måste äta upp en inifrån. Jag har dock en massa saker som jag INTE utsatts för men som jag vet att jag aldrig skulle förlåta OM jag utsattes för det. Jag har inte lätt att förlåta “riktiga” smärtor och tycker inte att alla förtjänar förlåtelse heller..

  Reply
  • 26 juli, 2017 at 23:15
   Permalink

   Jag skulle så gärna vilja skriva ut vad som hänt mig, eller egentligen allt som hänt mig. Men det är liksom något man får bära antar jag. Att berätta skulle ändå inte göra saken bättre för någon, det är ibland bara bäst att skriva runt saker så man får ur sig det som känns på något sätt.
   Förstår hur du menar, är ju precis så det är. Som du säger alla förtjänar inte förlåtelse <3.

   Reply
  • 26 juli, 2017 at 22:55
   Permalink

   Jo det äter upp en, värst är att när någon gjort så här emot en så finns det är sår där tyvärr 🙁

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: