Snart befunnit mig ett dygn på Falu lasarett. I onsdagskväll började jag kräkas utan förvarning, till sist la jag mig i sängen med bultande huvudvärk värre än jag någonsin tidigare upplevt. Plågade mig igenom natten och försökte minnas saker men det var svårt. Vid 7:00 på morgonen såg jag bara som prickar framför ögonen kräktes fortfarande och hade så ont. Ringde efter vården då, fick åka ambulans till akuten, har gjort hjärnröntgen och sprialprov (tror jag de sa att det hette, i ryggraden). Minns det knappt, minns ljudet från maskinen och att någon frågade om det gjorde ont efter det i ryggen men det enda jag kände vara trycket i huvudet.Det var som att någon skulle satt mitt huvud mellan något och tryckt för att pressa sönder hela huvudet på mig. Jag har aldrig upplevt en sådan smärta mot huvudet. Fick hjälp mot värken och illamåendet runt 15:00 och lades samtidig in på AVA. Började sakta må bättre. Nu så här på morgonen idag mår jag mycket bättre än igår. Ska be läkaren om att få det man gett mig utskrivet. Allt ska se bra ut som det sista jag hörde var tankar kring någon rejäl migrän den här gången. Haft migrän förut men inte som det här, det var hemskt. Jag trodde verkligen huvudet skulle sprängas där på insidan. Tänk er att flera gånger komma på sig själv med att inte veta om man drömmer eller upplever?! Det var så det var för mig igår och inatt. Var först ganska nyss jag började förstå vad som hänt och var jag är.

24 kommentarer

  1. Men fy sjutton, förstår att det gjorde ont men framför allt måste det varit läskigt. Skönt att du fått hjälp och att det inte var något bestående. Hoppas du kryar på dig helt snart. Kram till dig

  2. Så himla läskigt det där. Åkte själv in när jag var 17 för att det gick som en domnande punkt runt i kroppen, fingrar och tår rörde sig själva, fick ont i skallen och spydde. Inne på akuten glömde jag hur man pratar. Ville dricka men visste inte på fullaste allvar att det jag ville ha heter vatten och hur man ber om det. Bara låg och pekade på handfatet..
    Var också migrän, har haft det sedan dess men aldrig som den gången…
    Hoppas du mår bättre snart <3

    1. Ja fy det var hemskt verkligen :(. Låter hemskt för dig med, verkligen en upplevelse man aldrig vill uppleva igen. Känner så igen mig i det du skriver kom inte heller ihåg saker och förstod inte heller vad som hände runt mig. Tusen tack fina du för att du delar med dig, men även för omtanken <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa