Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Författarens egna ord.

När jag var sjutton år flyttade jag hemifrån.

När jag var sjutton år flyttade jag hemifrån. Det är alltså 16 år sedan jag flyttade hemifrån nu. Åren går så himla fort, om jag tänker på det är det alltså nästa år lika länge som jag bott hemifrån som jag bott ensam, helt galet! Hur som helst, när jag flyttade hemifrån åkte vi till Falun och även Valbo för att handla saker till mitt hem. Bland annat så köpte jag tre burkar med tandpetare. Dessa har nog lite känts som en evighetsgrej för de har aldrig tagit slut, förrän igår när jag såg detta. Det var alltså den sista som var kvar efter 16 år. Trä håller ju ganska länge, speciellt när man så sällan använder tandpetare.

Hur är det då att flytta hemifrån när man är sjutton kanske ni undrar? Sen hur hade jag råd har jag många gånger fått höra. I min första lägenhet så bodde jag högst upp i ett hyreshus med ungdomsrabatt. Det var galet slitet och från min lägenhet fanns det en dörr så man kunde komma direkt ut på en egen vind. Det var massor med silverfiskar, spindlar och fanns även råttor i huset som jag tack och lov aldrig behövde se med egna ögon. Däremot fick jag förmodligen sorksjukan därifrån eftersom det inte fanns någon annan förklaring till en vecka på sjukhus med extremt feber och massor med antibiotika och smärta. Vill ni veta mer om den saken får ni gärna skriva en kommentar så berättar jag.

Min pappa dog ju när jag var 9 år så därmed fick jag barnpension, något man får när ens förälder dör. Därmed kunde jag flytta hemifrån något jag verkligen ville och som passade mig utmärkt. Jag bodde i den lägenheten i 10 månader för att flytta till nästa, där bodde jag i ungefär 10 månader och så blev det Falun 19 år gammal. Väl i Falun så bodde jag i samma lägenhet i ett år och tre månader tills jag flyttade ihop med min lillasyster. Jag var då tjugo år och höggravid, födde William och vi tre och även syrrans dåvarande pojkvän bodde där i ungefär sex månader tills jag flyttade till en ny lägenhet ensam med William. Det var en tvåa, där bodde jag i ett år och nio månader. Vi flyttade därifrån och hit där vi bor nu 1 december 2006 och här blev jag kvar. Här där jag bor nu är faktiskt den platsen jag bott på längst någonsin.

Jag har flyttat så många gånger i livet tills jag kom hit och hittade rätt, jag trivs så bra här i huset med lägenheten, läget och grannarna. Har svårt att se att jag skulle vilja bo på en annan plats, det är verkligen huset jag kallar mitt hem.

12 Comments

  1. Vad kul att läsa! 🙂 Härligt av dig att ha tagit så mycket ansvar så tidigt. Och såå roligt att du nu trivs så bra och har bott där länge =)

    1. Roligt att det uppskattades :). Ja absolut, det var härligt att flytta tidigt i livet med tror att det fick mig att ta ansvar och sådant på ett positivt sätt 🙂

  2. Så roligt att läsa, själv flyttade jag hemifrån när jag var 18 och har också flyttat några gånger sedan dess. Härligt att du trivs så bra i din nuvarande bostad!:D

  3. Jag flyttade också hemifrån tidigt (16 år) och har alltså bott hemifrån i 10 år nu, hjälp vad tiden går! Brukade också alltid få höra hur jag hade råd osv. Alltid roligt att höra hur andra har fått ihop det 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.