Inlägget är i samarbete med Flexlimit.

Hur ser ni på sparande? Är ni duktiga på sånt, nu har jag fått chansen att skriva om saken. Jag måste erkänna att när det kommer till att spara är jag mer som hon Slösa i Lyckoslanten men fick i skolan som barn. Jag vet jag borde verkligen spara mera, men det finns ju så mycket roligt att köpa ibland. Känner ni inte igen ner? Dock köper jag bara saker jag behöver egentligen, så frågan är om det är slösaktigt då?

Jag får väl erkänna att jag dock aldrig haft några skulder, utan jag betalar alltid för mig. Dessutom lånar jag ogärna pengar och skulle aldrig låna ut pengar själv. Eller ja kanske till en riktigt nära vän eller familjemedlem, men inga andra. Min uppfattning är väl att man aldrig får tillbaka pengar som man lånat ut. Då bjuder jag hellre än lånar ut. Samtidigt förstår jag ju att folk hamnar i kniviga situationer, jag skulle aldrig drömma om att vara jävlig mot någon som behöver ta ett lån. Alla är vi olika och ALLA kan nog hamna i en situation där ekonomin riktigt brister tänker jag. Man kan ju ha lyxfällan som ett exempel på sånt. Det är nog lätt att förköpa sig, bli sjukskriven eller något och sedan sitta där i skiten tänker jag. Men då borde det väl vara enklare att ta ett lån av annat slag än att låna av vänner? Eller hur tänker ni? Tycker det kan vara svårt med sånt här, så lätt att tänka när man aldrig hamnat där själv liksom.

Relaterade etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!
%d bloggare gillar detta: