Inlägget är ett samarbete.

Är ni bra på att spara pengar? Själv upprättade jag ett sparkonto i våras. Det kan ju verka sent för vissa men för mig som inte haft speciellt bra inkomst innan var det först nu som det var i tiden att skapa mig ett sparkonto. Jag tror på det här med att ha ett sparkonto om något skulle hända med ekonomin, man kan ju aldrig vara säker på det här med pengar oavsett hur försiktig man är.

Det finns ju en hel del olika ställen att spara pengar på, om man är osäker är det som jag ser det ganska smart att jämföra för att få det som passar just dig bäst. Jag tänker att det nog är så att man gärna vill få pengarna att växa och då är det ju bra att ha någon form av koll på saken innan. Jag valde två former av sparande själv, ett privatkonto och sedan i en fond. Jag tänker någonstans att dessa pengar kommer hjälpa mig i framtiden. En vid pensionen som visserligen känns långt bort och en om jag skulle vilja köpa något roligt. Jag har en sak jag sparar till så mycket kommer nog att gå dit, men även annat som man inte räknat med skulle uppkomma, för nog är det så att man mer än gärna vill ha pengar om något sker.

Jag kan ju erkänna att jag önskat mig haft ett bra sparkonto när diskmaskinen gick sönder förut, fick köpa en ny utan sparpengar och även om den var helt värd sitt pris är det klart att man ändå kände en viss bitterhet över att man inte börjat spara tidigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: