En gammal bild och trött idag.

Redan när jag vakande på morgonen idag insåg jag att den här dagen kommer jag att känna mig trött under. Jag försökte tänka att det blir bra, men jag är jättetrött och så varit hela dagen. Mulet tråkväder gör inte direkt att man blir pigg om man säger så.

Kollade i arkivet och hittade denna bild på mig och William. Han var två små månader här, imorgon är det prick en vecka tills han fyller tretton. Jag tycker man borde få vara ledig på sin födelsedag och när ens barn fyller år. Har alltid känt så redan som liten, och man får ju faktiskt tycka och tänka vad man vill, för den sakens skull så varken tror jag eller förväntar mig att någon annan känner på liknade sätt men man får ju liksom känna så.

Att han fyller tretton år, min älskade unge. Om 7 år är han lika gammal som jag var när jag fick honom ungefär, tänk om jag blir farmor om 7 år? Märkligt känsla, jag skulle stötta William oavsett vad som hände i hans liv, har så svårt att identifiera mig med människor som skulle bli förbannade på sina barn för såna saker. Jag vet att man kan lyckas i livet med barn också. Jag är ett levande exempel på saken, jag har gått ifrån gymnasieavhoppare till lärare och nu på vägen mot specialpedagog.

Min största identitet är dock att vara mamma, jag älskar att vara mamma. Det är en del av mig och den jag definierar mig som, jag känner en styrka i att vara mamma det är en del av min identitet en del av jaget.

För vissa är det viktigt att säga att “vara mamma är inte mitt liv“, på samma sätt är det viktigt för mig att säga “att vara mamma är mitt liv“. Det är min styrka att vara mamma, min inre glöd. Att vara mamma är verkligen allt jag behöver vara utöver någonting annat.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

10 thoughts on “En gammal bild och trött idag.

 • 25 september, 2017 at 20:39
  Permalink

  Jag älskar också att vara just mamma❤ det har varit mitt enda mål med livet ända sedan jag var liten!

  Hoppas att du är piggare imorgon och att du fick en lugn och skön eftermiddag!

  Reply
  • 25 september, 2017 at 20:46
   Permalink

   Förstår dig precis, det är verkligen det finaste man kan vara om man vill ha barn. Helt klart meningen med mitt liv 🙂

   Reply
 • 25 september, 2017 at 21:00
  Permalink

  Ja det är ju otrolig känsla, tänk om det skulle bli så, ung mormor =D

  Reply
 • 25 september, 2017 at 22:58
  Permalink

  Så fin bild på er! Att vara mamma till mina fyra barn är det bästa som finns – de är mina egna små underverk (även att den yngsta numera är 15 år och den äldsta 22 år…) Mina barn är min största lycka och rikedom <3 Håller med om att man borde få vara ledig på sin födelsedag och när barnen fyller år 😀 Kram <3

  Reply
  • 26 september, 2017 at 21:07
   Permalink

   Åh tack :). Så fint verkligen att få vara förälder eller hur <3. Härligt att jag inte är ensam att känna så för ledighet 🙂

   Reply
 • 26 september, 2017 at 06:45
  Permalink

  Jag håller med dig om att jag också vill vara ledig när mina barn fyller år! <3 Kramis

  Reply
 • 26 september, 2017 at 09:55
  Permalink

  Så fint inlägg!:) Hoppas du har en piggare dag idag!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: