Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Tonårsbarn

När februari börjar nå sitt slut.

Imorgon är det den 27:e februari och det betyder lön, men det betyder också att snart är februari över. Jag känner alltid en känsla av tyngd när en ny månad ska börja. Jag vet inte varför det är så, men jag misstänker att det har med tiden att göra. Varje månad betyder att något nytt tar vid och man lämnar något annat. Det är som ett vägskäl där man omöjligt kan veta vad som kommer att ske vid nästa tillfälle.

Mars, det är månaden som man i skolåldern fick veta att snart skulle våren knacka på dörren. Det kan hänga ihop med månadssången.

Januari börjar året, februari kommer näst, MARS/april har knopp i håret, maj och juni blommar mest, juli augusti och september härlig sommar är det då, men oktober och november, sist december är så grå.

Den är väl också en sån där sång med olika varianter på att sjunga den, men ändå det hänger någonstans ihop med den där saken. Att mars och april ska komma med våren fast just nu undrar jag om det stämmer? Det är bra kallt nu och jag vet ändå att mormor gav mig hopp med att säga att efter Vasaloppet kommer värmen, så jag hoppas på det. Att efter Vasaloppet får vi vår och lite dropp från taken.

Men nog skrivet om vintern, William sover hos sin farmor i natt. Så idag åt vi hamburgare tillsammans (jag halloumi) hos Björn. Sedan åt vi lite glass som jag köpte på Willys. Jag har sällan glass hemma men nu fick det bli sånt. Alltid bra om det kommer hem något som man kan bjuda.

Nu ska jag titta på Greys Anatomy. Är på säsong 13 och avsnitt 5, vilket betyder att jag snart tittat ikapp till där serien är idag. Jag borde kollat tidigare, serien är ju helt underbar. Men så här är det ibland.

32 Comments

 1. Jag känner mig, tvärtom, extra peppad av en ny oskriven månad. Speciellt nu mot våren (även om den känns långt borta idag). Nu börjar jag planera för vad jag vill göra med mars 🙂

 2. Alltså det är helt sjukt att februari redan går mot slutet…. Det var nyss början på månaden vad hände egentligen haha 🙂

 3. Jag känner igen mig i det du skriver angående månadsskifte. Jag får också en klump i magen varenda gång just för att det blir som en extra påminnelse om hur otroligt snabbt tiden går..

 4. Hoppas verkligen på att våren skall komma. Kommer inte sakna snön eller kylan. Ändå vill jag inte våren skall komma. När sommaren sker, så måste man förbereda sig inför förlossning och livet som mamma! ? Vart ser du ’Greys Anatomy?’ Försökt finna en sida där man kan se det! ?

  1. Håller med :D. Vill verkligen ha vår nu :D. Jag kollar via Viaplay :). Men tror inte senaste säsongen kommit ut där ännu :). Jag började nyligen se serien och håller på att kollar igenom alla avsnitten :D.

 5. Mars är en vintermånad här i Norrland,
  men landet är avlångt och visst hade väl våren redan kommit till Skåne förra veckan?

  Kul med lokala tankar omkring årstid, som att våren kommer efter Vasaloppet…
  häromdan pratade vi om att efter vintermarknaden i slutet av mars brukar vintern dra sig tillbaka å snön börjar sakta försvinna, efter påsk brukar det i princip kännas mer vårlikt.

  Halloumiburgare har jag aldrig smakat, kanske borde jag testa 🙂

  1. Förstår det :). När vi reste norrut så var det så spännande att se att de blommor som blommat ut här var i full blom uppåt :). Spännande hur det är olika 🙂

 6. Januari? ska väl stå februari i början? de är nog rätt i det du säger att vintern snart är slut. jag hoppas på det iaf. och att våren snart kommer. ha en fin dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: