Sittandes på tåget, faller jag in i många funderingar kring de människor som sitter i samma vagn. Hur tänker den man som har sina skor på sätet? Jag har aldrig förstått hur människor tänker när de har sina skor mot säten. Där ska någon annan behöva sätta sig mot deras skit senare.

Just sådant här stör mig så oerhört. Skorna trampas på diverse äckliga platser, och så ska andra behöva sitta på sakerna för att någon inte tycks sakna förmågan att se konsekvenserna av sina handlingar.

Vad som även får mig är förundrad är att människor stör sig mer på barn som skriker, än dessa saker. Antar att det är en av alla våra unika olikheter som visar sig.

Relaterade etiketter:

24 kommentarer

 1. Jag håller med dig helt och hållet! Så äckligt, rent ut sagt! Var har vettet tagit vägen?
  Jag tycker även att man ofta ser barn få springa runt i soffor på restauranger och diverse väntrum med skorna på!?! Hur går tankarna i föräldrars huvud?

  1. Eller hur! Förstår inte heller sånt där. Har också sett sånt numera, blir så förvånad. När William var liten såg man aldrig såna saker men idag är det vanligt :-o.

  2. Precis!
   Nuförtiden ska man tydligen inte vara förälder o säga till sitt barn. Utan man är kompis med sitt/sina barn o liksom inte sätter gränser.

  1. Eller hur, ser ofta unga göra sånt med. Men denna gång en man typ 35+, känns inte okej alls. När ungdomar gör det blir jag jättestörd men detta var helt galet 😮

 2. Spännande hur olika vi reflekterar över saker. Jag har nog aldrig egentligen ägnat en tanke åt folk som har fötterna på sätet. Att jag reagerar mer på barn som skriker är mer att ljudnivån kan stressa mig. Inte så att jag dömer föräldern eller blir irriterad på barnet, men jag tycker ofta att det är jobbigt med för mycket ljud. Ibland sätter jag inte ens på musik när jag är hemma för att jag bara vill ha det lugnt och tyst.

 3. Som tonåring då jag åkte buss mellan studieort och hem hade jag fötterna/skorna på sätet, hade nog inte en tanke på annat än bekvämlighet och att markera att platsen var upptagen.
  Men som vuxen så skulle jag icke ha fötter/skor på sätet eftersom jag numera använder huvudet å tänker lite längre än bara på mig själv 😉
  Funderar på hur vuxna tänker som gör så eller låter sina barn sitta med skor på soffor/där andra ska sitta? Kanske de har skor på sig inomhus… typ som i filmer från USA där dem ligger i sängen med skor dem tidigare var ute med… hos oss lämnar vi skorna i hallen.

  Ett tillägg, när Elin var så där fyra, fem år var en arbetskamrat till J hit å hade sin son med, barna gick in å då jag kollade vad dem gjorde låg pojken under täcket i Elins säng med gummistövlar på 😉 gissa hur “äckligt” det vart i sängen efteråt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: