Ready Player One, på Biograf Falan.

Så var jag och William på bio nu på kvällen. Den var jättebra verkligen, spännande och så referenser till sjuttio- och åttiotalet som jag gillar. Jag är lite nördig så där, men filmer som lämnar referenser från tidigare årtionden berör mig alltid lite mera än nutiden.

Filmen hade allt, spänning och romantik några småläskiga scener och skratt. Det var lite olika easter eggs och sådant är alltid kul. Men det allra bästa var nog att få sitta i biosalongen med William, äta biopopcorn och ha det trevligt tillsammans.

Men något som gjorde både mig och William smått upprörda var att det vid två tillfällen ringde hos människor som inte stängt av ljudet sina mobiltelefoner. Dessutom svarade den ena personen och började snacka högt på bion. Personligen anser jag att, om det är ett viktigt samtal får man gå ut och prata så man inte stör alla andra.  Jag har vissa principer och den ena är att på bio slår man av ljudet på sin mobil, man svarar inte på samtal i biosalongen, behöver man prata lämnar man salongen och talar i hallen på bion. Så nu fick jag den saken sagt.

Hur som helst var filmupplevelsen underbar, och jag ser framemot att se någon mer film med William snart.

Gillar du att gå på bio? Samt stänger du av mobilens ljud? Skulle du svara om det ringde?

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

22 thoughts on “Ready Player One, på Biograf Falan.

 • 4 april, 2018 at 23:05
  Permalink

  Visst gillar jag att gå på bio men det blir tyvärr alldeles för sällan! Jag skulle absolut inte svara i telefonen inne på biografen! Ljudet är nästan alltid avstängt på min telefon. ❌?

  Reply
  • 5 april, 2018 at 11:51
   Permalink

   Så skönt att läsa att fler känner som mig gällande avstängd mobil på bio :D.

   Reply
 • 4 april, 2018 at 23:37
  Permalink

  Det var längesedan jag var på bio 🙂 Fattar inte vad folk tänker med när de inte stänger av sina telefoner när de är på ställen som en biograf, det är väl en självklarhet att göra det. Skulle aldrig falla mig in att ha på telefonen om jag var på bio 🙂

  Reply
  • 5 april, 2018 at 11:47
   Permalink

   Det är mysigt med bio verkligen :). Visst är det? För mig kändes det som en självklarhet 🙂

   Reply
 • 5 april, 2018 at 05:34
  Permalink

  Vad irriterande att de inte stängde av ljudet. Det trodde jag att alla gjorde. Har inte varit med om något annat iallafall. Jag har alltid min telefon på ljudlös så det blir ingen skillnad för mig på bion.

  Reply
  • 5 april, 2018 at 11:44
   Permalink

   Ja verkligen, tycker det var respektlöst faktiskt :/. Samma här ljudlöst och sedan nedlagd i fickan.

   Reply
 • 5 april, 2018 at 06:19
  Permalink

  Att ha ljudet på och att dessutom svara är ju riktigt respektlöst.. Det vet väl alla att man stänger av mobilen.. Grr

  Reply
  • 5 april, 2018 at 11:35
   Permalink

   Ja eller hur? Tycker verkligen att man gör så själv :/. Blev faktiskt helt paff när jag satt där, så fräckt gjort anser jag :/.

   Reply
 • 5 april, 2018 at 07:33
  Permalink

  Jag stänger alltid av ljudet när jag går på bio, och dubbelkollar så att jag verkligen gjort det. Det förstör både min inlevelse och andras om det skulle ringa mitt i filmen. Nej tack 🙂

  Reply
  • 5 april, 2018 at 11:42
   Permalink

   Samma här, men det framgår hoppas jag i min text :D. Det är ju som du skriver något som förstår inlevelsen annars :).

   Reply
 • 5 april, 2018 at 12:48
  Permalink

  Vad kul att den var bra! och så störande att folk inte kan stänga av! faktiskt aldrig hänt då ja varit på bio tack o lov!

  Reply
 • 5 april, 2018 at 20:43
  Permalink

  Så mysigt med bio! Det är en sådan sak som jag glömmer bort att man kan göra. Ingen aning om när jag var på bio senast faktiskt.

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: