Tog mig en kvällspromenad för en stund sedan, jag tycker det är så skönt att gå antingen på morgonen eller mot kvällen. Känner att man får vara ifred då och så slipper man möta så många människor.

När jag promenerar lyssnar jag i regel alltid på Podcast. Jag tycker det är enkelt, ofta är en podcast ungefär i samma längd som mina promenader. För mig är det viktigt att jag lär mig något nytt av podden, därmed lyssnar jag på sådant som ger mig något tillbaka. Jag har provat att lyssna på “kompis-poddar” men det är inget för mig, men alla är olika. Därmed tänkte jag dela med mig av mina favoriter.

Först ut får bli P3 dokumentär. Har nog lyssnat på det mesta, där är det verkligen ett stort bibliotek av bra och intressanta dokumentärer. Några har berört mig mer än andra, Tvångssteriliseringarna, Mordet på Engla, Mattias Flink och skotten i Falun, Therese Johansson Rojo och morden på barnen i Arvika samt Göteborgsbranden och Estoniakatastrofen. Dessa har verkligen varit sådana som gjort ont i magen att lyssna på men ändå varit väldigt bra.

Sedan har vi Svenska mordhistorier, den podden tar upp flera av våra Svenska mord, och den är riktigt spännande och även hemsk. Man kan ju undra varför jag föredrar att lyssna på mord? Men jag tycker det är intressant, speciellt fall jag inte fått så stor kunskap om tidigare.

Framgångspodden, den är nog lite otippad. Inte så mycket dokumentär men jag gillar den då många av människorna han intervjuar är spännande karaktärer, som får huvudet att tänka till. Den känns genomtänkt och dessutom skiner en tanka om positivt tänkande igenom i hela podden. Jag tycker om den, lyssnar på nästan alla avsnitt. Favoriterna för mig är avsnitten med Bert Karlsson, Michael Dalen, Kay Polak och Per Holknekt.

Sist men inte minst ut är P3 Historia, tyvärr skulle jag säga att den ges ut för sällan. Den är riktigt spännande och mycket som berättas hade jag inte vetskap om tidigare. Mina personliga favoritavsnitt är: Pocahontas – Människan bakom myten, Elisabeth I – Gift med England, Nils Dacke – Frihetskämpe eller terrorist?, Gustav Eriksson Vasa – Välvillig landsfader eller hänsynslös diktator samt Det stora oväsendet – den vansinniga häxprocessen. Samtliga av dessa berättelser om vår historia har berört mig. Så jag kan verkligen rekommendera er att lyssna på dessa.

Det här är mina favoriter, lyssnar du på podcast? Vad lyssnar du på?

24 kommentarer

  1. Har svårt för poddar med bara tomt snack.. Måste handla om nåt riktigt intressant! Jag har precis upptäckt poddar jag så än så länge har jag bara fastnat för Creepypodden, Spöktimmen, Anything ghost och Haunted places. Ja, man ser ju ett tema där, haha. Men älskar historia så ska nog ta och leta mer i det ämnet också. 🙂

    1. Där är vi lika alltså :D. Vill också ha det intressant :D. Spännande med spöktemat där :D. Jag håller mig till mord och du spöken :D. Efter efterlivet av dem jag lyssnar på :-p.

  2. Jag är lika dålig på att lyssna på poddar som jag är att lyssna på radio 🙂 Så jag får väl säga att jag inte lyssnar på nån podd alls 🙂

  3. ja som gillar spana lite efter fina gardiner o mysiga hem gillar o gå på kvällen i mörker du e galen säger min man =)

  4. Spännande tips! Framgångspodden har jag lyssnat en del på, men inte just på de avsnitten som du nämner. Misslyckade brott är också en favorit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: