Sitter och försöker tagga mig själv ut på min dagliga promenad. Jag är inte så sugen, samtidigt vet jag att man aldrig ångrar en promenad. Efteråt är jag energifylld och kan lägga mig i sängen utvilad.

Någon som har ett svar på varför man så ogärna vill motionera, träna eller liknade innan man väl gett sig iväg på det? Våra kroppar är ju skapade för att gå många mil varje dag och ändå känner så många ovilja när man ska göra det?

Vi körde lill-lördag här hemma idag. Eftersom William var borta hela helgen. Åt gott och onyttigt, tittade på filmen Pessengers tillsammans via VIAPLAY. Det var så mysigt, att bara göra något tillsammans.

Kanske blev jag efter sugen på lill-lördag för att jag fick 30 minuters massage av en gymnasiestudent idag som är på jobbet idag. Personen går sista året på gymnasiet och behövde kunder att träna på, självklart skrev jag upp mig. Jag var som vanligt stenhård bak i nacken och skulderbladen. Min kropp blev så glad efter behandlingen, så ska göra den glad igen med en promenad!

Har du gjort något så din kropp blivit glad idag?

58 kommentarer

 1. Jag har varit riktigt aktiv i jobbet idag och har valt att promenera både till jobbet och sedan hem samt att jag promenerade mellan mina brukarbesök idag. Stegräknaren står på 16269 steg just nu så jag är nöjd 😀 Kroppen har både fått röra på sig och vara ute i underbart solsken – slog två flugor i en smäll med andra ord 😀 Härligt att du fick massage – underbart för en spänd kropp 😀 Hoppas du får en fin fortsättning på kvällen! Kram <3

  1. Åh så härligt :D. Man blir så glad av motion, har precis varit ute på min promenad i alla fall :D. Så skönt :). Ja det var jätteskönt med massage verkligen 🙂

  1. Låter som du gjorde det bra där :). Hade egentligen behövt sova själv idag men tog promenad istället nu :). Imorgon ska jag kolla min astma så blir kanske lite sömn efter det :).

  1. Haha sant :-p när det regnar vill man ju ogärna ut ;). Kan vara att det är anledningen :). Det där med fysiskt arbete är också väldigt intressant också, tänk hur få det är idag som jobbar med kroppen :).

 2. Jag skulle verkligen också behöva en massage. Jobbar vägg i vägg med en otroligt duktig medicinsk massör och ändå är jag där alldeles för sällan.

 3. Haha ja det är faktiskt intressant att man alltid ska vara så omotiverad just innan man väl ska iväg motionera 🙂 Kroppen övertalar en verkligen att stanna hemma i soffan istället!

 4. Förstår inte heller hur det kan fungera som så att själva steget att ta sig ut är jobbigare än själva promenaden eller vad det handlar om! Och trots att man är medveten om det så blir det samma sak hela tiden. Så ologiskt.

 5. Jag gjorde kroppen glad med en sju kilometer lång promenad idag 🙂 Så härligt att komma ut i det fina vädret som vi haft idag 🙂

 6. Ibland tar det verkligen mot att ge sig i väg ut.
  Vanligtvis känns det bättre efter promenaden.

  Nu har jag ju knappt lyckats g en promenad i veckan… men jag mår så mycket bättre då jag tar mig ut.

  Skönt med massage.

 7. Håller helt med 🙂 Jag måste ut på förmiddagen eftersom att jag jobbar kväll, inne. Även fast det ösregnade idag var jag tvungen att komma ut i frisk luft 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: