Just där gullvivan blommar.

Nu i någon vecka har jag följt en gullvivas väg, jag älskar gullvivor. Det är min sommarblomma som jag alltid kopplar ihop med min mormor och morfars hem när jag var liten. Jag blir varm inombords av att låta ögonen vila på denna lilla blomma med så härlig färg.

Ibland undrar jag vad som gör att vissa människor likt mig faller för just en vårblomma. Att man älskar den lite mera, bland alla dessa blommor som finns? Något måste det ju betyda? För mig är det någon form av trygghet. Jag ser det som en trygghet att följa blomman slå ut och bli en del av sommaren.

Värmen vi har nu är sommaren, det kan bli kallt igen men jag känner sommaren ändå. Jag tänker på tryggheten, den som inte känts så trygg och gjort mig orolig. Pratade med psykologen och kände mig lugnare. Ringt andra samtal som fått mig lugnare, men oron har funnits där och finns där. Jag hoppas att den är oron släpper snart och att jag kan gå vidare.

Jag avskyr att säga a men inte b. Men jag kan inte skriva ut saken här på bloggen, i PM absolut men inte här. Vill ni veta berättar jag mer än gärna, men inte här, inte ännu men om några veckor eller månader kanske.

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

22 thoughts on “Just där gullvivan blommar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: