Skolavslutning på Friskolan Mosaik: William slutade 7:an idag.

William vill inte längre medverka på bild och sådant respekterar jag så klart, dessutom vill jag heller inte lägga ut bilder från avslutningen då det finns barn med skyddade identiteter och liknande. Men jag skriver istället om denna fina tillställning.

Så slutade min son sjuan idag. För ungefär ett år sedan kände jag att det var märkligt att han skulle lämna mellanstadiet, nu känns det konstigt att han slutar sjuan. Det är så himla fint att vara på Friskolan Mosaik’s avslutning eftersom hela skolan är med och bidrar till sång. Från förskoleklass upp till årskurs 9, sedan tackades niorna av och det är alltid lite känslosamt tycker jag. Speciellt nu när flera av dessa är personer som William lekt med eller umgåtts med under perioder. De blir så stora!

Efter skolavslutningen åkte vi ner till Oleary’s och åt för att fira att William slutat ytterligare ett år i skolan. Det var jättegott!

Nu ska jag gå och lägga mig, imorgon är det skolavslutning på jobbet. Innan jag lägger mig kanske jag även skall tillägga att jag numera kan titulera mig som VFU-handledare för lärarstudenter. Jag blev nämligen godkänd på tentan och kan således lägga den saken åt sidan. Nu väntas bara feedback på uppgifterna jag gjort på specialpedagogprogrammet samt hjälpmammaprovet. Men det sistnämnda får bli när det bli, uppgifterna för specialpedagog känns lite mera viktiga just nu.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

46 thoughts on “Skolavslutning på Friskolan Mosaik: William slutade 7:an idag.

 • 15 juni, 2018 at 01:30
  Permalink

  Men åh så roligt att du håller på att blir hjälpmamma! 😀 Det har säkert gått jättebra!

  Reply
  • 15 juni, 2018 at 05:25
   Permalink

   Åh tack ?. Skrivit klart texten så väntar bara på att den ska kollas igenom ?. Känns roligt ❤️.

   Hur är det där du bor, går det bra att vara doula/hjälpmamma där? 🙂

   Reply
 • 15 juni, 2018 at 11:25
  Permalink

  Men va kul efter sommaren väntar de stora äventyret 🙂 grattis till han:)

  Reply
 • 15 juni, 2018 at 11:26
  Permalink

  Spännande det låter! Mysigt med middag efter skolavslutningen! 🙂

  Reply
 • 15 juni, 2018 at 12:49
  Permalink

  Vad märkligt, jag trodde verkligen jag lämnat en kommentar på ditt tidigare inlägg om allt du skulle bocka av. Men det var väl något som krånglade. 🙂

  Heja dig som gör så mycket! och grattis till att ha blivit handledare! Jag blev nyfiken på vad en hjälpmamma innebär? 🙂

  Reply
  • 15 juni, 2018 at 17:34
   Permalink

   Det stämmer :D. Inte hunnit publicera din kommentar :). Jag vill hinna svara först och det har varit så himla mycket denna vecka :). Tack <3-
   Hjälpmamma betyder att man hjälper ammande med att just amma sina bebisar ungefär :). Jag är medlem i Amningshjälpen och det är en organisation som stödjer och hjälper
   när amningen krånglar :). Man behöver inte vara hjälpmamma för att vara medlem där, men det är något fint jag gärna vill vara för att stötta de som vill amma att kunna göra detta 🙂

   Reply
   • 17 juni, 2018 at 09:20
    Permalink

    Åh, inte så konstigt då! 🙂

    Aha! men då vet jag ju vad det är. Nu fungerade amningen ändå inte för mig, men tycker det är så bra att amningshjälpen finns och fint att det finns så många som vill hjälpa till. 🙂 <3

    Reply
    • 18 juni, 2018 at 20:14
     Permalink

     Nej precis :D. Jag har inte haft tiden bara men från och med imorgon blir det ändring :).
     Hade problem med amningen jag också :). Var sedan när jag blev doula och läste “Amning i vardagen” som jag förstod att ingen hjälpte mig till att lyckas. Det blev en vändpunkt för mig, vill att alla som vill amma ska kunna göra detta, så blev medlem i amningshjälpen 😀

     Reply
 • 15 juni, 2018 at 15:40
  Permalink

  Åh, så skönt att det gick bra på tentan. Grymt bra jobbat!

  Reply
  • 15 juni, 2018 at 17:31
   Permalink

   Åh ja :D. Var jätteskönt, speciellt då jag gjort denna som något extra hade liksom redan ganska fullt 🙂

   Reply
 • 15 juni, 2018 at 17:57
  Permalink

  Jag la inte heller upp bilder på mina barn på min blogg eftersom dom inte ville och det är verkligen viktigt att respektera sånt. Vilken härlig dag ni hade! 😀 Kramis

  Reply
 • 15 juni, 2018 at 19:14
  Permalink

  Vi har precis samma koncept när det gäller avslutningarna och det blir väldigt bra. Elevernas dag helt enkelt precis sim det ska vara!

  Reply
 • 15 juni, 2018 at 20:01
  Permalink

  Är precis likadan, vill inte lägga ut bilder på andra och om det är någon speciell bild så frågar jag alltid 🙂 Stort att han slutade sjuan 🙂

  Reply
 • 15 juni, 2018 at 21:09
  Permalink

  Åh så roligt! 🙂 Verkar som en underbar avslutning!

  Reply
 • 15 juni, 2018 at 22:30
  Permalink

  Stort grattis till den godkända tentan! Vilken lättnad 😀

  Reply
 • 15 juni, 2018 at 22:41
  Permalink

  Grattis!
  Men vad overkligt det måste kännas att William redan är så stor . Jag får lite panik när jag inser att åren går ..

  Reply
  • 18 juni, 2018 at 21:47
   Permalink

   Tack :D. Så skönt att ha denna avklarad :).
   Ja det är verkligen det, visst är det jobbigt med tiden på det viset man hinner inte med :/

   Reply
  • 16 juni, 2018 at 11:02
   Permalink

   Ja visst är det så :-o, och själv blir man inte en dag äldre 😉 :-p

   Reply
 • 16 juni, 2018 at 00:30
  Permalink

  det är samma åratal som ebba då slutade 7 an idag me mendans hon vill ta bild på mej mamma så ja än så länge
  duktiga du me tenta kram kram o fin lördag

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: