Tre loppisfynd, tre barnböcker.

Åkte upp till Ta till vara i fredags, hittade tre böcker där som jag köpte.  Selma Lagerlöfs Nils Holgersson, sedan Astrid Lindgrens Lotta på Bråkmakargatan samt Jeff Kinneys Dagbok för alla mina fans som är den enda bokserien William läser. Perfekt då när man får tag på böcker ur den serien.

I skrivande stund gör jag inte så mycket, ska nog gå ut och ta mig en liten promenad idag, det är strålande sol och jag antar att det är bra att passa på att promenera nu innan det är vinter igen. Ska du göra något speciellt idag?

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

40 thoughts on “Tre loppisfynd, tre barnböcker.

 • 7 oktober, 2018 at 13:07
  Permalink

  Här är det också soligt och behagligt ute. Jag har varit ute en del, passar på nu när det går att vara ute. Alltid kul med loppisfynd ?

  Reply
 • 7 oktober, 2018 at 14:23
  Permalink

  Älskar de gamla klassiska böckerna! Astrid Lindgrens böcker är verkligen magi, kommer helt klart läsa gamla barnböcker för min barn ? Härlig med sol ?

  Reply
 • 7 oktober, 2018 at 15:31
  Permalink

  Åh, det låter mysigt och avkopplande med en promenad i solen! Det borde jag verkligen också se till att göra egentligen. Jag har inga planer för dagen. Tänkte städa i ordning här hemma inför veckan och bege mig till gymmet om jag orkar 🙂
  charlottelinden.se recently posted..En fullspäckad helg

  Reply
 • 7 oktober, 2018 at 15:55
  Permalink

  Vad skönt det är när man hittar det man behöver, ja lika bra att ta en tur när vädret tillåter så man kan mysa in sig när det är desto värre ute 🙂
  Jag är kvar nere på Mallorca och har precis varit ute på en strostur i över 3 timmar 🙂 Nu regnar det så nu ska jag sitta och läsa alla era inlägg 🙂
  Lillemor Grönblad recently posted..Mallorcaresan

  Reply
 • 7 oktober, 2018 at 16:04
  Permalink

  Böcker kan man verkligen fynda second hand! Jag läste några av Greg – böckerna nu i somras till skolan, vi läser ju litteraturvetenskap med inriktning på ungdomslitteratur just nu ??

  Reply
 • 7 oktober, 2018 at 16:55
  Permalink

  Ska jag vara ärlig så har jag enbart legat på soffan idag förutom när jag varit ute med vovven samt när jag gick till Netto för att veckohandla 😛

  Reply
 • 7 oktober, 2018 at 17:24
  Permalink

  Ta till vara- heter loppisen så? Gud så coolt i så fall. Jag älskar att köpa gamla böcker och veta att andra delar en historia med mig. Krma

  Reply
  • 12 oktober, 2018 at 15:00
   Permalink

   Ja precis :). Det är ett återbruk kan man säga, många som jobbar där har fått det för arbetsträning 🙂

   Reply
 • 7 oktober, 2018 at 20:04
  Permalink

  Så underbart att kunna fynda! Både Lotta och Nils Holgersson känns så nostalgiskt. I födelsedagspresent fick jag faktiskt tillbaka ett vykort som jag skickat till min mormor och morfar typ 1993 där jag skrev och berättade att jag hade varit och sett Lotta flyttar hemifrån på bio.
  Anna recently posted..Veckan som gått – Ett försök att komma tillbaka

  Reply
 • 7 oktober, 2018 at 20:10
  Permalink

  Vad mysigt med loppis, och vilka fynd du gjorde!
  Idag åkte släkten så jag åkte på gymmet bland annat 🙂

  Reply
 • 7 oktober, 2018 at 20:48
  Permalink

  Lotta på Bråkmakargatan är verkligen en klassiker som är svår att inte tycka om. Tyvärr är den verkligen svår att finna med. Försökt att leta i evigheter kan man säga. Har hittat alla andra och äldre disney varianter.

  Reply
 • 7 oktober, 2018 at 21:47
  Permalink

  gäller verkligen o passa på så underbart väder här idag men va lite ute ändå =)
  va duktig o stada tyvärr ettt måste =)
  ja nu så .. fin måndag önskar ja kram

  Reply
 • 8 oktober, 2018 at 07:58
  Permalink

  Så roligt och fynda så fina böcker ? lotta på Bråkmakargatan så jag mycket på när jag var liten ? skulle vara så roligt att få läsa den boken ?

  Reply
 • 8 oktober, 2018 at 14:52
  Permalink

  Riktigt kul att gå på loppis ibland och speciellt om man hittar bra böcker 🙂 Man brukar ju hitta lite smått o gott

  Reply
 • 8 oktober, 2018 at 18:53
  Permalink

  Åhh så kul att fynda lite grann, vi brukade också fynda på ta till vara när jag var mycket i Borlänge! 🙂

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: