Slut på hundvakt, en dörr matta & en omgjord Billy.

Startade dagen med en kopp kaffe i min vackra Ostindia kopp, tog två ägg i en äggkopp från Ostinda och en assiett från Mon Amie. Frukosten åt jag i sällskap av William och senare Sotis.

Jag la mig i soffan i sällskap av Sotis och William. Det kändes så tråkigt hela dagen att min lillasyster Melissa idag kom hem från eventet för att hämta hem sin hund igen.

Sotis låg på mig och myste på min filt. Som jag klappat hennes dessa dagar, och även glädjande nog inte haft någon astma eller allergi. Jag tror verkligen att min hyposensibilisering funkade väldigt bra. Jag har ju vetat detta mot att jag tidigare inte kunde besöka någon med hund tills nu när jag kan vara hemma hos folk. Men trodde inte att det skulle funka att ha en hund här från onsdag till söndag utan astma och allergi, för 10 år sedan hade det varit en omöjlighet.

När min syster kom hit fick jag en present av henne. Det var denna helt fantastiska dörrmatta! William fick också en present, detta då vi varit hundvakt så himla gulligt. Blev verkligen så glad, jag bjöd min lillebror och lillasyster på en kaka jag hade i frysen som vår mormor bakat. Det kändes så fint att dela den vi fyra tillsammans.

När de åkt hemåt så kom Björn hit. Han fick sätta upp dessa två vitrindörrar på min Billy bokhylla. Jag har den äldre varianten och länge velat haft dörrar till eftersom dessa inte finns att få tag på längre. Blev därmed så glad i veckan när dessa kom ut på Facebook så jag handlade på en gång. Jag köpte dessa två dörrar, och även de mindre övre. Dessa två stora satte Björn upp åt mig, och de mindre fixade jag själv. Som tack bjöd jag Björn på middag.

Jag fick även med denna dörr som extra, så den satte jag fast på min smala Billy i köket. Även den lilla ovan. Det blev verkligen bra, och glädjande för mig att kanske slippa damma där lika ofta. Jag föredrar absolut att ha glasluckor framför att inte ha det. Skulle dock vilja ha någon form av knoppar på dessa så ska se om det går att köpa någonstans.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

44 thoughts on “Slut på hundvakt, en dörr matta & en omgjord Billy.

 • 5 november, 2018 at 01:05
  Permalink

  Alltså den där dörrmattan, villhöver begär på den ? gulligt att ni fick lite presenter även om jag misstänker att det mest har varit mysigt med hund ?

  Reply
  • 5 november, 2018 at 18:45
   Permalink

   Visst är den :D. Blev så himlans glad. Ja verkligen det var hur mysigt som helst så förväntade mig verkligen inget 🙂

   Reply
 • 5 november, 2018 at 07:02
  Permalink

  Vad bra och roligt att du inte kände av astman och allergi från söta sotis. Jag förstår verkligen lyckan i det. Så fin dörrmatta du fick av din syster. Jag tycker att din och björns relation är så fin, jag önskar att jag hade de med sonens pappa. Stor kram 🙂
  Jennysvardag recently posted..Jag visste det!

  Reply
  • 5 november, 2018 at 18:46
   Permalink

   Ja det var sådan himla lättnad :). Ja den är fin, jag vet att den är få förunnad, tar den inte för given. Är inte så många som har det så <3

   Reply
 • 5 november, 2018 at 08:03
  Permalink

  Vad bra att din allergi har blivit bättre. Måste vara jättejobbigt att inte kunna vara nära djur. Sen tror jag att viljan gör så mycket. Tycker man om djur så blir allergin betydligt mindre. Har haft superallergiska barn tidigare, men dom har alltid umgåtts med djur och idag kan det lilla som är kvar hanteras,

  Reply
  • 5 november, 2018 at 18:47
   Permalink

   Ja det är verkligen det, förut fick jag åka till akuten om jag var i kontakt med djur. Hade jag aldrig gjort detta hade det aldrig gått 🙂

   Reply
 • 5 november, 2018 at 08:38
  Permalink

  Men gud vad skönt att du slipper allergi, måste verkligen kännas så skönt! Skåpet blev sååå bra 🙂

  Reply
 • 5 november, 2018 at 09:17
  Permalink

  Åh vad otroligt fint det blev med hyllan! Vilken smart idé! Det blir såå stor skillnad när man sätter glasdörrar på hyllan. Helt plötsligt blir det så mycket mer stilfullt. Har sett att det är många som vill bli av med såna här hyllor så då kanske man ska hålla utkik och göra om den, jag också. Hoppas du får en bra måndag 😀 // Petra Elisabeth
  Petra Elisabeth recently posted..En perfekt start på dagen

  Reply
  • 5 november, 2018 at 18:41
   Permalink

   Visst blev det bra :). Blir lite finare av en standard Billy då :d. Ja gör det, de brukar vara billiga 😀

   Reply
 • 5 november, 2018 at 09:36
  Permalink

  Så käckt att du fick köpt dörrar till hyllorna, blev jättebra. Vi var hundvakt till barnens farmor hund mellan lördag & söndag 🙂
  Jeanette recently posted..Farsdag Tips

  Reply
  • 5 november, 2018 at 18:44
   Permalink

   Ja det var riktigt bra och sen för 300:- kändes det verkligen som ett bra pris :D. Åh så roligt 🙂

   Reply
 • 5 november, 2018 at 10:49
  Permalink

  Blev ju supersnygga med luckorna! Trodde inte man kunde sätta på dem på de äldre modellerna, bra att veta!
  Olga recently posted..Baby Room Interior

  Reply
  • 5 november, 2018 at 18:40
   Permalink

   Visst blev det bra :D. Jo alltså det finnas till de äldre med, var därför jag köpte dessa luckor då de passade till den äldre modellen 🙂

   Reply
  • 5 november, 2018 at 18:41
   Permalink

   Ja det blev riktigt bra, kändes skönt att kunna stänga in böckerna :D. Ja det var verkligen det 🙂

   Reply
 • 5 november, 2018 at 11:09
  Permalink

  Men guuuud vilken fin dörrmatta!! Älskar den! ?? Nu ska jag kolla efter en ny dörrmatta! Våran är den billiga från ikea och den är helt vikt pga att katten racear in i dörren varje dag haha! Vad härligt att det gick bra med hunden och att du inte fick allergi! Jag myste med 3 stycken igår och det var så himla härligt!
  Chanelle recently posted..Det bästa som hänt mig pga bloggen

  Reply
  • 5 november, 2018 at 18:39
   Permalink

   Visst är den fin :D. Blev så himlans glad över den :D. Haha roligt med katten vilka idéer e kan han :-p. Ja det var så kul att slippa allergin 🙂

   Reply
 • 5 november, 2018 at 11:17
  Permalink

  Åh det är ju så mysigt med hund ! Min vovve fäller så sjukt mycket päls nu så jag blir galen , så det är inte lika mysigt att ha honom i famnen längre haha 😀 åh denna dörrmattan skulle jag också vilja ha ???????

  Reply
  • 5 november, 2018 at 18:38
   Permalink

   Ja det var jättemysigt, var lite annat att tänka på :D. Hehe förstår att det kan kännas så :-p. Visst är den fin 😀

   Reply
 • 5 november, 2018 at 13:30
  Permalink

  Vad tråkigt att Sotis åkt hem. Men han kanske kan hälsa på snart igen. Vad fint det blev med glasdörrarna. Mattan är jättefin! ?

  Reply
  • 5 november, 2018 at 18:37
   Permalink

   Ja men det var planerat så, hon kommer säkert och hälsar på fler gånger :). Visst blev det bra 😀

   Reply
 • 5 november, 2018 at 13:32
  Permalink

  Älskade dörrmattan. Som hästtjej skulle den göra sig fint hos mig, tror dock inte min sambo skulle va lika glad 😀 Mysigt med hundgos hoppas du får mer av det, djur brukar ha bra effekt när man går igenom sorg.
  Hanna recently posted..Söndag vid Ågelsjön

  Reply
  • 5 november, 2018 at 18:37
   Permalink

   Visst är den fin :D. Eftersom jag samlar på My little pony är den en stor favorit redan :D. Ja det har verkligen varit det 🙂

   Reply
 • 5 november, 2018 at 14:23
  Permalink

  Skönt att det funkade så bra med systers hund när du egentligen är allergisk. Jag är också allergisk mot katter och hundar. Dock inte alla hundar. Har fått lära mig att det är något med pälsen. Mina föräldrars Golden tål jag inte alls medan jag fixar pomeranien hur bra som helst.
  Kamilla recently posted..Kaffepaus i skogen.

  Reply
  • 5 november, 2018 at 18:36
   Permalink

   Ja det är riktigt härligt :D. Blev så glad, är ofta hur mjället påverkar :).

   Reply
 • 5 november, 2018 at 14:38
  Permalink

  men så smart att sätta dörrar på dem hyllorna… riktigt bra ide faktiskt 😀
  Mysigt med hund, du får skaffa dig ist som du får ha alltid sidan om dig <3

  Reply
  • 5 november, 2018 at 18:35
   Permalink

   Ja det blev ganska enkelt men bra :D. Ja det var verkligen det :). Jo vi funderar på det jag och sonen 🙂

   Reply
 • 5 november, 2018 at 14:51
  Permalink

  Det blev ju himla fint med glasluckorna, jag håller med dig.. en liten grej gör det så stort och det passade sig så bra där. Att sen slippa damma lika ofta är ju bara positivt =)

  Reply
  • 5 november, 2018 at 18:35
   Permalink

   Visst blev det bra :D. Jag blev riktigt nöjd och nu kanske det blir mindre damm 😉

   Reply
 • 5 november, 2018 at 19:03
  Permalink

  Det var en händelserik dag. Vilken söt matta, gulligt med present! Härligt med hundsällskap utan allergireaktion 🙂
  Liw recently posted..Prata om ex eller inte?

  Reply
 • 5 november, 2018 at 21:31
  Permalink

  Varje dag måste startas med en kopp kaffe enligt mig 😉 Fin du är!

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.