Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Porslin

Slut på hundvakt, en dörr matta & en omgjord Billy.

Startade dagen med en kopp kaffe i min vackra Ostindia kopp, tog två ägg i en äggkopp från Ostinda och en assiett från Mon Amie. Frukosten åt jag i sällskap av William och senare Sotis.

Jag la mig i soffan i sällskap av Sotis och William. Det kändes så tråkigt hela dagen att min lillasyster Melissa idag kom hem från eventet för att hämta hem sin hund igen.

Sotis låg på mig och myste på min filt. Som jag klappat hennes dessa dagar, och även glädjande nog inte haft någon astma eller allergi. Jag tror verkligen att min hyposensibilisering funkade väldigt bra. Jag har ju vetat detta mot att jag tidigare inte kunde besöka någon med hund tills nu när jag kan vara hemma hos folk. Men trodde inte att det skulle funka att ha en hund här från onsdag till söndag utan astma och allergi, för 10 år sedan hade det varit en omöjlighet.

När min syster kom hit fick jag en present av henne. Det var denna helt fantastiska dörrmatta! William fick också en present, detta då vi varit hundvakt så himla gulligt. Blev verkligen så glad, jag bjöd min lillebror och lillasyster på en kaka jag hade i frysen som vår mormor bakat. Det kändes så fint att dela den vi fyra tillsammans.

När de åkt hemåt så kom Björn hit. Han fick sätta upp dessa två vitrindörrar på min Billy bokhylla. Jag har den äldre varianten och länge velat haft dörrar till eftersom dessa inte finns att få tag på längre. Blev därmed så glad i veckan när dessa kom ut på Facebook så jag handlade på en gång. Jag köpte dessa två dörrar, och även de mindre övre. Dessa två stora satte Björn upp åt mig, och de mindre fixade jag själv. Som tack bjöd jag Björn på middag.

Jag fick även med denna dörr som extra, så den satte jag fast på min smala Billy i köket. Även den lilla ovan. Det blev verkligen bra, och glädjande för mig att kanske slippa damma där lika ofta. Jag föredrar absolut att ha glasluckor framför att inte ha det. Skulle dock vilja ha någon form av knoppar på dessa så ska se om det går att köpa någonstans.

44 Comments

 1. Alltså den där dörrmattan, villhöver begär på den ? gulligt att ni fick lite presenter även om jag misstänker att det mest har varit mysigt med hund ?

 2. Vad bra och roligt att du inte kände av astman och allergi från söta sotis. Jag förstår verkligen lyckan i det. Så fin dörrmatta du fick av din syster. Jag tycker att din och björns relation är så fin, jag önskar att jag hade de med sonens pappa. Stor kram 🙂

 3. Vad bra att din allergi har blivit bättre. Måste vara jättejobbigt att inte kunna vara nära djur. Sen tror jag att viljan gör så mycket. Tycker man om djur så blir allergin betydligt mindre. Har haft superallergiska barn tidigare, men dom har alltid umgåtts med djur och idag kan det lilla som är kvar hanteras,

 4. Åh vad otroligt fint det blev med hyllan! Vilken smart idé! Det blir såå stor skillnad när man sätter glasdörrar på hyllan. Helt plötsligt blir det så mycket mer stilfullt. Har sett att det är många som vill bli av med såna här hyllor så då kanske man ska hålla utkik och göra om den, jag också. Hoppas du får en bra måndag 😀 // Petra Elisabeth

 5. Så käckt att du fick köpt dörrar till hyllorna, blev jättebra. Vi var hundvakt till barnens farmor hund mellan lördag & söndag 🙂

 6. Men guuuud vilken fin dörrmatta!! Älskar den! ?? Nu ska jag kolla efter en ny dörrmatta! Våran är den billiga från ikea och den är helt vikt pga att katten racear in i dörren varje dag haha! Vad härligt att det gick bra med hunden och att du inte fick allergi! Jag myste med 3 stycken igår och det var så himla härligt!

 7. Åh det är ju så mysigt med hund ! Min vovve fäller så sjukt mycket päls nu så jag blir galen , så det är inte lika mysigt att ha honom i famnen längre haha 😀 åh denna dörrmattan skulle jag också vilja ha ???????

 8. Vad tråkigt att Sotis åkt hem. Men han kanske kan hälsa på snart igen. Vad fint det blev med glasdörrarna. Mattan är jättefin! ?

 9. Älskade dörrmattan. Som hästtjej skulle den göra sig fint hos mig, tror dock inte min sambo skulle va lika glad 😀 Mysigt med hundgos hoppas du får mer av det, djur brukar ha bra effekt när man går igenom sorg.

 10. Skönt att det funkade så bra med systers hund när du egentligen är allergisk. Jag är också allergisk mot katter och hundar. Dock inte alla hundar. Har fått lära mig att det är något med pälsen. Mina föräldrars Golden tål jag inte alls medan jag fixar pomeranien hur bra som helst.

 11. Det blev ju himla fint med glasluckorna, jag håller med dig.. en liten grej gör det så stort och det passade sig så bra där. Att sen slippa damma lika ofta är ju bara positivt =)

 12. Det var en händelserik dag. Vilken söt matta, gulligt med present! Härligt med hundsällskap utan allergireaktion 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: